in

MÉG mindig nem stadion! – Nagyot lépett előre az ország egyik legforgalmasabb vasútvonala

A Püspökladány-Kaba és a Hajdúszoboszló-Ebes vonalon is elkészült a pálya átépítésével az R-Kord és a V-Híd

ervezett ütemben halad a Püspökladány-Ebes vasútvonal építése – tájékoztatott a beruházó NIF Zrt. A tavaly augusztusban indult fejlesztésben a V-Híd Építő Zrt. és az R-Kord Kft. 31,25 kilométeren 73,5 milliárd forintból kivitelez pályaépítési munkákat és biztosítóberendezést. A Püspökladány-Ebes szakaszon 160 km/órás sebességű és 225 kN (kilonewton) tengelyterhelésű közlekedésre alkalmas, kétvágányú pálya épül.

Csak az éjszakai forgalmat érintik a munkák

A NIF helyzetjelentése szerint már átépült és ideiglenesen forgalomba helyezték a Püspökladány-Kaba és a Hajdúszoboszló-Ebes nyíltvonali szakaszokat, valamint Ebes állomás északi részének pálya átépítése is befejeződött.

Jelenleg a Kaba-Hajdúszoboszló nyíltvonali szakasz egyik vágányának és az ezen szakaszon lévő műtárgyak átépítése, valamint a kabai felüljáró építése zajlik, mely után a másik vágány is átépítésre kerül. A Kaba-Hajdúszoboszló vonalszakasz ideiglenes forgalomba helyezése tervezetten 2018. december. A munkálatokat vágányzárak mellett végzik, de a vonatközlekedés a nappali órákban folyamatos, buszos pótlásra csak elvétve éjszaka lehet számítani.

Már 7 éve folyik a fejlesztés a Budapest-Debrecen vonalon

A kabai felüljáró pillérei elkészültek, a gerendák beemelésre kerültek a 100. sz. vasútvonal, valamint a 4. sz. főút felett. Jelenleg a pályalemez és a hídfők kialakítása, valamint a műtárgyhoz kapcsolódó útépítéssel érintett részeken a töltésépítés és az útalapok kialakítása folyik.

A Püspökladány-Ebes vonal munkálatai mellett az idei év eleje óta az Ebes-Debrecen szakasz felújítása is folyamatban van. Budapest és Püspökladány között 2011-től és 2015-ig összesen 120 milliárd forintból valósult meg fejlesztés – többek közt Szolnok, Szajol és Püspökladány térségét érintve.

(forrás:magyarepitok.hu)

Bezárnak 40 kórházat! Ja, nem.

HOPPÁ! – A világon egyedülálló fürdőt tervez a föld alá Diósd