in ,

Hoppá! A Néppárt már közeledne Salvinihez

Tavasszal még ezt határozottan elutasították, azóta azonban fordult a kocka

Nagyot fordult a világ az EP-választás óta. Még tavasszal vetette fel Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a Néppártnak össze kellene fognia Matteo Salvini pártjával, a bevándorlásellenes Ligával. Akkor ezt a gondolatot elutasították, azonban mostanra már támogatnák a magyar kormányfő tervét, ugyanis a hétvégén arról írt az olasz Corriere della Sera, hogy az EPP-nek hiányzik egy erős olasz párt a szövetségesei közül, ezért felvennék a kapcsolatot Salviniékkal. Ez magyarázható az egyre gyengébb néppárti támogatottsággal, valamint azzal, hogy egyre közelebb a Merkel-éra vége, ugyanis a német kancellár már csak másfél évig van vezető pozícióban, után hátralép.

Magyar Nemzet a milánói székhelyű lapra hivatkozva azt írja, hogy az olaszok körében továbbra is rendkívül népszerű párt berkeiben ráébredtek arra, hogy erősebb nemzetközi kapcsolatokra van szükség.

A Corriere della Sera szerint a Néppárt vezetésének szüksége van egy erős olasz pártra, ugyanis a Berlusconi-féle Forza Italia! hat politikussal van jelen az EPP EP-frakciójában, míg a Ligának 28 politikusa ül a strasbourgi törvényhozásban.

Míg korábban Nyugat-Európa politikai pártjai adták az Európai Néppárt erejét, ma a legerősebb delegációk között a lengyelek és a magyarok is ott vannak. Az erőviszonyok effajta átalakulása elméletileg alapjául szolgálhat az olasz bevándorlásellenesekkel való együttműködésnek

– írják.

A Néppárt nemsokára Zágrábban tart kongresszust, ahol Donald Tuskot választhatják meg Joseph Daul elnök utódjául, a Liga felvétele azonban ott nem lesz téma.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Fegyőr beégett! Fegyőr haverja Romániában nulla megyében nyert, míg Kelemen Hunor kettőben!

A Fidesz tegye végre félre a keresztényi szeretetet! Veszélyben 2022!