in ,

HOPPÁ! A libsik már nyivákolnak – Formálódik az újabb Trump-Putyin csúcstalálkozó

Jön a következő találkozó

Vlagyimir Putyin orosz elnök kész a Moszkvában találkozásra, és maga is hajlandó lenne ellátogatni Washingtonba. Az amerikai elnök is nyitott az újabb találkozókra.

 

A Trumppal való találkozó iránti készségéről maga Putyin tett bejelentést a BRICS-országok johannesburgi csúcstalálkozója alkalmából megtartott sajtótájékoztatóján.

Készek vagyunk Trump elnökkel találkozni Moszkvában. Egyébként van már ilyen meghívása, szóltam neki erről”

– mondta az orosz vezető.

Kész vagyok Washingtonba is elutazni, ha ott megteremtik a megfelelő munkakörülményeket”

– tette hozzá.

Mint mondta, mind ő, mind Trump szeretne ismét találkozni. Kijelentette, hogy nemzetközi fórumok, egyebek között a G20 csoport csúcstalálkozója alkalmából beszélni fog az amerikai elnökkel. (A G20 csoport vezetői legközelebb november 30-án és december 1-jén Buenos Airesben gyűlnek majd össze.)

Az orosz elnök szerint a Trumppal való találkozói nemcsak a két ország, hanem az egész világ számára hasznosak, mert a megbeszélése témái „a világ sok országát és egyebek között egész Európát érintik”. Példaként hozta fel, hogy 2021-ben lejáró, a hadászati támadófegyverek csökkentéséről szóló START-3 megállapodást. Úgy vélekedett, hogy a szíriai rendezés kérdésében sem elegendőek az operatív kontaktusok, magasabb szintű kapcsolattartásra van szükség. Egyebek között azért, mert Szíria mellett a térség összes országa, így Irán, Izrael, Törökország, Jordánia, Libanon, Egyiptom és mások érdeket is ki kell elégíteni.

Közben Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közleményében leszögezte: amennyiben hivatalos meghívást kap, az amerikai elnök is nyitott a moszkvai vizitre.

Trump elnök várja (Vlagyimir) Putyin elnököt Washingtonban a jövő év elején, és nyitott a moszkvai látogatásra, amint megkapja a hivatalos meghívást”

– olvasható a közleményben.

Mint ismert, először Trump hívta meg az orosz elnököt: a helsinki csúcstalálkozójukról hazatérve bejelentette, hogy őszre a Fehér Házba várja Vlagyimir Putyint. A washingtoni politikai elit felháborodása nyomán aztán a novemberi félidős választások utánra halasztotta a meghívást, majd a Fehér Ház bejelentette, hogy jövő január elején várja az amerikai fővárosba az orosz elnököt.

 

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

 

RENDKÍVÜL LÁTVÁNYOS HADGYAKORLAT A BAKONYBAN – A legkorszerűbb haditechnológia kerül a Magyar Honvédség kötelékébe

Az ellenzék idióta reakciói Orbán Viktor tusványosi beszédére