in ,

Hoppá! – A dánok az elítélt migránsokat egy szigetre szállítanák

Dánia egy apró szigeten fogja elhelyezni azokat a migránsokat

A dánok nem tétlenkednek: az elítélt migránsokat egy szigetre szállítanák

Dánia egy apró szigeten fogja elhelyezni azokat a migránsokat, akik bűncselekményt követtek el, de nem tudják kitoloncolni őket, valamint azokat az illegális bevándorlókat, akiknek negatívan bírálták el a menekültkérelmét.

 

Ezeket a migránsokat a legtöbb esetben azért nem tudják kitoloncolni, mert “állam nélküliek”, azaz nem tudni, honnan származnak vagy azért, mert Dánia és az illető származási országa között nincs érvényben lévő kiadatási egyezmény. Azaz az adott ország nem várja tárt karokkal haza az állampolgárát.

Problémát jelent számunkra, hogy azt látjuk, néhány migráns, akiket kitoloncolásra ítéltek, továbbra is bűncselekményeket követnek el és nincs módunk arra, hogy monitorozzuk őket”

mondta a tárgyalásokat irányító Kristian Jensen pénzügyminiszter.

A szigeten bőven van hely, mivel csak egy fertőző állatbetegségeket vizsgáló intézmény és az ahhoz tartozó laboratórium, istálló és krematórium van jelenleg.

A jobbközép kormány a bevándorlásellenes Dán Néppárttal a költségvetési egyeztetések során állapodtak meg abban, hogy mintegy száz embert visznek a Lindholm-szigetre. A baloldali sajtó egyből börtönként harangozta be a szigetet, pedig egyáltalán nem az. A szárazföld és a sziget között közlekedik komp, amit a migránsok is használhatnak majd, viszont éjszakára vissza kell térniük, és naponta jelentkezniük kell a szigeten felállított központban. Mindez a dánok biztonságát szolgálja. Ha a migránsok erre még sem lennének hajlandóak, akkor börtönbe kerülhetnek.

A baloldali pártok részéről természetesen egyből ment a sivalkodás, embertelennek nevezték a projektet. Nekik nem számít a dánok biztonsága, ők előtérbe helyezik az illegális bevándorlók érdekeit.

A költségvetésből 115 millió dollárt különítettek el a projektre, amit 2021-re valósítanának meg.

 

 

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – 5.2% a GDP! – Berobbant a magyar gazdaság, sokkal jobb a GDP a vártnál

Nem stadion! – Kásler Miklós adta át a győri Petz Aladár Kórház gyermeksürgősségi részlegét