in ,

Homokszem a libernyák gépezetben – Nem támogatja a Gyurcsány Ferenc vezette moslékkoalíciót Bauer Tamás (a körmös Bauer fia)

Az én szavazatomra nem számíthat

Az én szavazatomra nem számíthat – írta bejegyzésében a baloldali összefogásnak címezve a Demokratikus Koalíció volt alelnöke, aki korábban már Gyurcsány Ferenc 14 pontját is kapitulációnak tartotta.

Gondolom, sokan lelkesednek azért, hogy a hat ellenzéki párt elnökei ma aláírtak egy közös nyilatkozatot a majdani közös kormányzás legfontosabb sarokpontjairól”

– kezdte bejegyzését közösségi oldalán Bauer Tamás egykori DK-s alelnök.

„Mi nem hat párt, hanem tizenötmillió magyar kormánya leszünk” – idézte Jakab Pétert Bauer Tamás, majd hozzátette: ez a formula eredetileg Antall József kormányprogramot ismertető parlamenti beszédében jelent meg, amikor „tizenötmillió magyar miniszterelnökének” mondta magát, azzal a közbeszúrt szóval, hogy „lélekben”.

Én magam és még sokan mások az országban a kiegészítéssel együtt sem fogadtuk el akkor azt a formulát, az Orbán-kormány viszont a »jogi nemzetegyesítés«, valamint a gazdasági és szociális nemzetegyesítés politikájával valósággá tette”

– ismerte be a politikus.

„Gyurcsány Ferenc az Egyenes Beszédben mondta el, hogy sok év után »most már érti«, hogy milyen »őszinte lelkiség« van abban a magyarságfelfogásban, amely »a nemzetinek hívott jobboldal hozzájárulása« az ő és nyilván az egész pártszövetség közös gondolkodásához. Így alighanem jó lelkiismerettel fogalmazhatta meg a Jobbik elnöke a szövetkező ellenzék közös elveként a »tizenötmillió magyar kormánya« formulát. Ezt is azokhoz az elemekhez sorolhatta, »ami összeköt«” – írta a politikus.

„Fellépünk az illegális migráció, fellépünk az embercsempészet és az emberkereskedelem minden formája ellen” – idézte Schmuck Erzsébetet, az LMP társelnökét Bauer, majd megjegyezte: ezt így akár Szijjártó Péter is mondhatta volna. Ezek szerint az elképzelt új budapesti kormány – függetlenül attól, hogy Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Dobrev Klára vagy valaki más vezeti majd – ugyanúgy idegenellenes kormány lesz, ugyanúgy szemben áll majd a „brüsszeli bürokraták” humanizmusával, mint az Orbán-kormány.

 

(888.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Román járványvédelem: pizzásdobozban szállítják a vakcinát bezzegországban

A csalásban született Biden-rendszer egypárti lesz, leválthatatlan és kommunista