in , ,

Hollandiában is teljes káosz: Hollandiában újabb összecsapások voltak a tüntetőkkel – Videó

Újabb összecsapások voltak Hollandiában, ezentúl Hágában

Újabb összecsapások voltak Hollandiában, ezentúl Hágában, ahol szombat este az újjáéledő koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen tüntettek, egy nappal a délnyugati Rotterdamban történt erőszakos megmozdulást követően, ahol 51 embert letartóztattak, kettőt pedig meglőttek. A város egyik népszerű negyedében, ahol a holland kormány székhelye van, több százan kövekkel és más tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, és kerékpárokat gyújtottak fel. Legalább egy embert őrizetbe vettek. Hollandia a múlt héten ismét részleges zárlatot vezetett be a járvány miatt, és egy sor korlátozással sújtotta különösen az éttermi ágazatot, amelynek este 8 órakor be kell zárnia.

A kormány most azt tervezi, hogy a be nem oltott embereknek tilos lesz látogatni bizonyos helyszíneket, beleértve a bárokat és az éttermeket.

Amszterdamban a tüntetés – bár a megmozdulást meghirdető United We Stand elnevezésű szervezet a Rotterdamban történtek miatt lemondta, mégis sok tiltakozó jelent meg – a média szerint zavartalanul lezajlott. Így történt a déli Bredában is, ahol ezer ember „Nem a korlátozásokra” feliratú táblákkal vonult az utcákra.

 

 

A bredai tüntetés inkább egy bulira hasonlított, lemezlovasokkal kísért kocsikról szólt a zene, a résztvevők táncoltak.

Az esemény végén páran füstbombákat is eldobtak és tűzijátékot is lehetett látni, majd a résztvevők szétszéledtek. A helyi hatóságok nem tudták azonnal megmondani, hogy a menetben hányan vettek részt. Előző nap Rotterdamban két tüntető megsérült, amikor lövedék találta el. „Még mindig kórházban vannak” – közölte a holland rendőrség, hozzátéve, hogy vizsgálatot indítanak annak megállapítására, „hogy a sérüléseket rendőrségi lövedékek okozták-e”.

Többször figyelmeztető lövések dördültek el. Egy bizonyos ponton a helyzet annyira veszélyessé vált, hogy a rendőrök kénytelenek voltak célzott lövést leadni

– közölte a rendőrség.

 

 

 

Egy rendőrtisztet lábsérülésekkel kórházba szállítottak, több más rendőr pedig halláskárosodást szenvedett a rendbontók által kilőtt petárdáktól. „A rendőrség és a minisztérium mindent megtesz a rendbontók elfogása, felelősségre vonása és megbüntetése érdekében” – mondta Ferd Grapperhaus biztonsági és igazságügyi miniszter egy nyilatkozatban, amelyben sajnálkozott a jelentős pusztítás miatt.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Aggódunk a jogállamiságért – Brüsszel szó szerint romokban: füstbomba, vízágyúk – Brutális fotók a brüsszeli tüntetésről

Bravó! Együtt szemetelte tele Karácsony Tóth Csabával a kitisztított Rákos-patakot