in , , ,

Holland és német mintademokráciák: kutyákkal félig szétmarcangolt hollandok és buszban összevert németek

Mintaországok

Két hír Amerikából, rólunk:

 

Egyes számú hír:

A The Washington Post fasiszta diktátorokhoz hasonlítja Orbán Viktort. Jellemző – írja a lap –, hogy az egyik önkényuralomra törő vezető azt a diktátort tartja példaképének, aki hazugságok, nacionalista hevület, idegengyűlölet mentén torzította el országa demokráciáját.

Képzeljék el, mintha a harmincas években egy nagy politikai párt vezetője támogatta volna az Európát fenyegető európai fasiszta diktátorok egyikét – utalt a The Washington Post Donald Trump volt amerikai elnök támogató nyilatkozatára, amit hétfőn Orbán Viktornak címzett. A cikk a két politikusra utalva, kritikus hangnemben úgy fogalmazott, hogy csodásan jellemző, hogy az egyik önkényuralomra törő vezető azt a diktátort tartsa példaképének, aki hazugságok, nacionalista hevület és idegengyűlölet mentén torzította el országa demokráciáját és lényegében egyszemélyes uralmat hozott létre.

A cikk kiemelte, hogy a Freedom House civil szervezet jelentése szerint Orbán „kedvezőtlen” helyzetbe hozta az „ellenzéki csoportokat, újságírókat, egyetemeket és nem kormányzati szervezeteket”, így nem csoda, hogy Trump ennyire „szerelmes”.

 

Kettes számú hír:

Demokrata szenátor: Orbán egy diktátor. Chuck Schumer szerint a magyar miniszterelnök mindent megtesz, hogy leépítse a demokráciát Magyarországon.

„A Donald Trump volt elnök uralma alatt álló Republikánus Párt már nem hűséges a demokráciához, amit az is bizonyít, hogy Trump nemrégiben támogatta Orbánt” – írta a Breitbart Chuck Schumer demokrata szenátor kijelentése nyomán. Schumer – aki a párt szenátusi frakcióvezetője – úgy fogalmazott, hogy

Orbán egy diktátor, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy leépítse demokráciát Magyarországon.
A szenátor rámutatott továbbá: „Az összes republikánus, szinte mindegyikük, mind a hét, aki a felelősségre vonásra szavazott, már nem támadja Donald Trumpot. Mindannyian feladták.”

Trump támogatja Orbán Viktort
Emlékezetes, hogy január elején a korábbi amerikai elnök kifejezett támogatásáról biztosította Orbán Viktort.

„Ő egy erős vezető, akit mindenki tisztel”
– írta Orbánról Donald Trump. A volt elnök szerint a magyar miniszterelnök nagyszerűen védelmezi Magyarországot az illegális bevándorlástól, sok munkahelyet teremtett, és azt szeretné, hogy a magyarok biztonságban élhessenek.


 

Sajnos egyik hírhez sem mellékeltek felvételt rendőrkutyák által félig szétmarcangolt magyarokat. Ugyanis egy ilyen esemény nem történt 2010 óta.

Továbbá olyan videókat sem mellékeltek egyik hírhez (inkább talán vélemény) sem, amin az látható, hogy rendőrök vernek magyar embereket egy buszban. Ugyanis egyetlen ilyen esemény sem történt 2010 óta.

 

Most pedig nézzünk szét Hollandiában és Németországban.

Hollandia:

https://twitter.com/BedeZsolt2/status/1477644180218335236?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1477644180218335236%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmindenszo.hu%2Ftotalis-kaosz-maki-zaj-fele-demokracia-nem-kerdezhet-tole-a-sajto-ezzel-szemben-orban-viktor-3-oras-nemzetkozi-sajtotajekoztatot-tartott%2F

A felvételen látható, hogy Hollandiában rendőrkutyák marcangolnak hollandokat.

 

 

Németország:

https://twitter.com/rebew_lexa/status/1478294155067600898?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1478294155067600898%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmindenszo.hu%2Ftotalis-kaosz-maki-zaj-fele-demokracia-nem-kerdezhet-tole-a-sajto-ezzel-szemben-orban-viktor-3-oras-nemzetkozi-sajtotajekoztatot-tartott%2F

 

Ezen a felvételen pedig látható, hogy egy buszban verik a németeket a német rendőrök. Nem kicsit, nagyon!

 

 

Erről a demokrata szenátor és a Washington post egy szót sem szól. Ahol valóban baj van a demokráciával, ott a fényességes nyugaton, ahol kutyákat eresztenek emberekre, buszban vernek rendőrök embereket, arról nem tesz egyetlen említést sem a demokrata szenátor, sem a Washington Post.

 

Mostantól fogva sem a demokrata szenátort, sem a Washington Postot nem kell komolyan venni. Eddig sem kellett volna.

 

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

Totális káosz – Maki Zaj féle demokrácia: nem kérdezhet tőle a sajtó – Ezzel szemben Orbán Viktor 3 órás nemzetközi sajtótájékoztatót tartott

Tordai is becsicskult – Hatalmas kabaré volt! Maki Zaj a kamerák elé állt, majd nem válaszolt senkinek – Videó