A magánfőző maximum nyolcvanhat liter párlatot készíthet, legfeljebb száz liter űrtartalmú saját pálinkafőzővel, saját gyümölcsből. Eladnia kizárólag adóraktár részére szabad.
Az adómentességgel megszűnik a párlatadójegy, de a magánfőzést nyomtatványon jelezni kell, hogy arról a NAV magánfőzöttpárlat-származási igazolást küldhessen a bejelentőnek. Aki most kezd otthoni főzésbe, vagy az adatai megváltoztak, a lakóhelye szerinti önkormányzat adóhatóságánál köteles azt bejelenteni. A bérfőzetéssel előállított pálinka évi ötven literig adómentes. Ezen felül, illetve a nem adóraktárnak eladott mennyiségre az adó hektoliterenként 333 385 forint. Az ötven literes mennyiség alatt negyvenhárom hektoliterfok alkoholtermék értendő – írták. A jövedéki ügyeket elektronikusan kell intézni. Ez alól magánfőzőnél csak a bejelentési kötelezettség és a származás igazolása, a kizárólag bérfőzést végző adóraktárnál az adóraktári nyilvántartás vezetése és adatszolgáltatása kivétel – olvasható a közleményben.
(pestisracok.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!