in ,

Hivatalos: elégedettek a magyarok az oltakozás gyorsaságával és szervezettségével

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatása szerint minden második válaszadó szerint javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatása szerint minden második válaszadó szerint javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

A koronavírus elleni oltakozás gyorsaságával, annak szervezettségével és a tájékoztatással is elégedett a magyarok többsége – mutat rá a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatása a Magyar Nemzet.

A 2021. április 14-16. között végzett ezer fős, reprezentatív felmérés alapján kiderül, hogy a megkérdezettek 59 százaléka teljes mértékben vagy inkább egyetért a koronavírus elleni oltások ütemezésének gyorsaságával, 58 százalékuk találja megfelelőnek a tájékoztatást, és

57 százalékuk úgy véli, hogy az oltások beadásának szervezettsége jól és hatékonyan működik Magyarországon.

Csak kevesebb, mint 10 százalék adott hangot teljes elégedetlenségének – emelik ki.

Arra a kérdésre, hogyan alakul majd a vírushelyzet a következő egy hónapban, minden második válaszadó mondta azt, hogy jobb vagy sokkal jobb lesz a helyzet a jelenleginél, és mindössze 13 százalékuk gondolja úgy, hogy rosszabb lesz a mostaninál – teszik hozzá.

A KINCS vizsgálta azt is, hogy a magyar lakosság hogyan vélekedik az újraindítási intézkedésekről.

A válaszadók 56 százaléka szerint a járványügyi és a gazdasági mutatókat együtt kell figyelembe venni, és ezek alapján meghozni a nyitással kapcsolatos döntéseket, 30 százalék pedig kizárólag a járványügyi adatokra kellene támaszkodni – hangsúlyozzák.

A jelenlegi járványügyi intézkedéseket a többség támogatja. 79 százalék egyetért az utazásokkal, 70 százalék az üzletek látogatásával kapcsolatban hozott szabályokkal, 66 százalék pedig egyetért az esti kijárási tilalom enyhítésével. Az óvodák, iskolák újraindításával kapcsolatban – a felmérés készítésének időpontjában – megoszlott a válaszadók véleménye, közel felük (46 százalék) szerint szükségszerű a megnyitásuk. Hozzáteszik: a szülők negyede bizonytalan volt a kérdésben, 43 százalék támogató, 32 százalék pedig elutasító.

Legtöbben a nagycsaládosok közül támogatták az óvodák és iskolák újraindítást

– emelik ki a hírportálon.

A Kopp Mária Intézet felmérése azt mutatja, hogy Magyarországon az emberek többsége elégedett a koronavírus elleni oltással, valamint az újraindítással kapcsolatos intézkedésekkel, és hatékonynak találják a vakcina beadásának koordinálását is – összegzi a Magyar Nemzet.

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Biden napokon belül megkezdi a háborút – Negyvenezer NATO-katona vonul az orosz határok felé!

698 napja nem tudjuk mi van a DK által ígért Európai Nyugdíjakkal