in

Hivatalos: a szemkilövető Gyurcsány lehúzza a szivárványkoalíció népszerűségét

Bár a baloldali közvélemény-kutató cégek szerint a közöslista növelte a kényszerkoalíció szavazótáborát, a Medián által publikált legfrissebb jelentések ennek az ellentétéről tanúskodnak, derül ki Nagy Dániel elemzéséből.

Bár a baloldali közvélemény-kutató cégek szerint a közöslista növelte a kényszerkoalíció szavazótáborát, a Medián által publikált legfrissebb jelentések ennek az ellentétéről tanúskodnak, derül ki Nagy Dániel elemzéséből. A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója, aki a Magyar Nemzetnek készített elemzésében arról ír, a Gyurcsány Ferenccel való összefogás a Nézőpont Intézet adatai alapján nemcsak a fiatalok, hanem a teljes népesség esetében is két irányban fejti ki hatását: egyrészt amortizálja a baloldali közös lista népszerűségét, másrészt növeli a Fideszre való szavazási hajlandóságot.

A Medián adatainak szelektív nyilvánosságra hozatala miatt két verzió lehetséges: a harminc éven aluliak körében vagy csökkenést hoz a baloldalnak a Gyurcsánnyal való összefogás, vagy ha körükben nem is csökken a támogatottság, Gyurcsány Ferenc hatására a bizonytalan fiatalok tömegesen a Fideszt választják a két lista közül – hívja fel rá a figyelmet Nagy Dániel.

Mint írja, ez mind a két esetben tíz-tizenöt százalékpontos csökkenéssel, illetve a bizonytalanok Fideszhez vándorlásával számolva százhatvan-kétszáznegyvenezer fiatal szavazót jelenthet – írja a Magyar Nemzet. A Medián adatait a huszonöt éven aluliak SZJA-kedvezménye kapcsán publikálta, elmondásuk szerint a kormánypártok szavazatszerző céllal lépték meg ezt az adócsökkentést. Hasonló állásponton van a szintén baloldali Pogátsa Zoltán közgazdász is, aki szerint a kormány rosszul teszi, hogy válságban az adócsökkentés módszeréhez folyamodik.

A közvélemény-kutatási igazgató elemzésében rámutat arra, hogy a Nézőpont Intézet adatai alapján a tizennyolc–huszonnégy évesek közel fele, vagyis negyvenhat százalék gazdaságilag aktív, körükben pedig éppen hogy nagyobb a kormánypártok támogatottsága, mint a nem aktív tizennyolc–huszonnégy évesek körében. Nem beszélhetünk tehát arról, hogy a kormány ezen lépése szavazatvásárlási célból történt volna, mivel a kedvezményezett csoport már így is inkább szimpatizál a kormánypártokkal, mint a gazdaságilag nem aktív fiatalok.

 

Nagy Dániel szerint már csak azért sem állja meg a helyét az állítás, mert jól látszik, hogy a kormányzat minden társadalmi csoportnak célzottan nyújt támogatásokat, ilyen például a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítése, a családtámogatási rendszer kiépítése és a fiatalok különböző eszközökkel való támogatása. A közvélemény-kutatási igazgató hozzáteszi: a Nézőpont Intézet decemberi adatai alapján egyébként a teljes népességen belül negyvenkét és negyven százalékos arányban vezetnek a kormánypártok, a biztos szavazók körében pedig ötvenegy és negyvenhárom százalék jelenleg az állás. A Gyurcsány Ferenccel való összefogás tehát az adatok alapján nemcsak a fiatalok, hanem a teljes népesség esetében is két irányban fejti ki hatását, egyrészt amortizálja a baloldali közös lista népszerűségét, másrészt növeli a Fideszre való szavazási hajlandóságot – zárja elemzését Nagy Dániel.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A gyáva, csaló, illegitim elnök, saját népétől rettegve, barikádok közt tette le az esküt – Szánalmas

Bravó, baloldali szavazók! A főpolgármester és szakértői csapata megkezdte tehát Budapest vagyonának teljes kiárusítását