in ,

Bravó, baloldali szavazók! A főpolgármester és szakértői csapata megkezdte tehát Budapest vagyonának teljes kiárusítását

Erre szavaztatok?

Tizenhárom nagyértékű ingatlan pályáztatása folyik jelenleg a fővárosi vagyonkezelőnél, de Karácsonyék összesen hetvenkettőt fognak pénzzé tenni. A főpolgármester és szakértői csapata megkezdte tehát Budapest vagyonának teljes kiárusítását. A korábbi ciklusban soha nem volt példa arra, hogy ekkora összegben – több mint nyolcmillárdos bevételt várnak az akciótól – árusítsák ki a fővárosi épületeket.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. az idei évben hetvenkét darab ingatlan értékesítését tervezi, és ebből nettó 8 216 867 500 forint bevételt tervez. Jelenleg tizenhárom ingatlan pályáztatása zajlik – tájékoztatta a fővárosi önkormányzat a Magyar Nemzetet.

 

A múlt év végén egy ingatlanhirdetéssel foglalkozó portálra felkerült egy pilisszántói, egykoron iskolaként üzemelő, jelenleg zarándokszállóként működő kastély eladásra. Az épület tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, amely 341 millió forintért árulta az ingatlant.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a pályázatra jelentkezett vevő, ennek ellenére a főváros felfüggesztette a pályázatot. Mint közölték: a tárgyi ingatlan értékesítési pályázatát a helyi önkormányzattal történt egyeztetést követően felfüggesztették. Hasonlóképpen jártak el Karácsonyék az Újpesti víztorony mellett álló telekkel kapcsolatban. A csaknem ötezer négyzetméteres, eddig népszerű közparkot dobták piacra, a korábban meghirdetett licitet azonban a napokban indoklás nélkül visszavonták. Helyi információk szerint a területen bevásárlóközpont, vagy akár több száz lakásos társasház építését tervezték.

A Demszky-érából ismert trükkök – A XVI. kerület fideszes vezetését megkerülve, a helyieket meg sem kérdezve, egy bevásárlóközpont építése előtt nyitnák meg az utat a városrészben Karácsony Gergely főpolgármester és baloldali szövetségesei. A cinkotai strand területét a tulajdonos kérését civil kezdeményezésnek beállítva akarják rekreációs területből vállalkozási területbe átsorolni. A telket még a Demszky-korszakban privatizálta a főváros, kikerülve a kerület elővásárlási jogát. A kertvárosi önkormányzat él a gyanúperrel, hogy azért lett hirtelen fontos a telkek átminősítése, mert a kormány szándéka, hogy a metrót és a HÉV-et összekösse, a nyomvonal pedig a telek egy részén haladna át. 

Amennyiben a telket átminősítenék, tízszer annyival kellene a kormánynak többet fizetnie az elidegenítés során. Mi több: a közlekedési infrastruktúra mellett egy forgalmas bevásárlóközpont is épülhetne. Tavaly október végén derült ki, hogy a főváros településszerkezeti tervébe (TSZT) bekerült a cinkotai strand átminősítési szándéka, ami a tavaszi változatban még nem szerepelt.

 

Kultikus helyek lebontását akadályozta meg a kormány – A kulturális örökség védelméért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter elrendelte a Márvány utcai Márványmenyasszony étteremnek, valamint a Kazinczy utcai Wichmann-kocsmának helyet adó ingatlanokra a műemléki védettségi eljárás megindítását. A balliberális vezetésű első kerületben is lebontották volna ugyanis a több mint kétszáz éves épületet. A budai Márványmenyasszony vendéglőre a részleges bontási engedélyt korábban kiadták, nem törődve azzal, hogy annak idején itt tartotta lakodalmát Széchenyi István és Wesselényi Miklós is.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hivatalos: a szemkilövető Gyurcsány lehúzza a szivárványkoalíció népszerűségét

Sátánisták nem érinthetik a Bibliát – Így Kamala Harris sem – Fotó