in ,

Hivatalos: a Böszme irányít Budapesten

Nyilatkozott a Magyar Hírlapnak Dömötör Csaba

Nyilatkozott a Magyar Hírlapnak Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese, aki beszélt az új budapesti viszonyokról, illetve az Európai Unióban hazánk előtt álló feladatokról is.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese arra a kérdésre, hogy sokan már a jobboldali kormány megrogyását vízionálják az önkormányzati választáson elért eredmény miatt, elmondta, hogy “sok európai párt szeretne úgy megrogyni, ahogy a Fidesz–KDNP tette október tizenharmadikán.Több mint ötvenegy százalék szavazott a kormánypártokra, ez egyértelmű győzelem

– mondta. Hozzátette, minden településsel szoros együttműködésre törekszik a kormány.

 

Dömötör Csaba megjegyezte, hogy a fentebb említett városok közül Budapest sem jelent kivételt, a fővárosban is fejleszteni szeretne a kormány.Ugyanakkor meglepte, hogy Karácsony Gergely azzal jött ki a kormánnyal való tárgyalásról, hogy az újbudai szuperkórházra lényegében nemet mond, illetve úgy látszik, a Liget Projekt további beruházásainak is keresztbe fekszenek Budapest új vezetői.Ha tehát összegezni kellene: miközben a kampány során stadionstopról beszéltek, amit látunk eddig, az egy múzeumstop és egy újkórház-stop

– mondta el Dömötör.

Beszél arról is, látható, hogy elindult a torzsalkodás az ellenzéki oldalon, hiszen Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester például „kihagytak a szaknévsorból” hangulatban kérte számon az új vezetést, amiért nem osztottak neki pozíciót.

 

Dömötör Csaba Gyurcsány Ferenc fővárosi megjelenéséről elmondta, hogy bár a bukott miniszterelnöknek nincs hivatalos pozíciója a fővárosban, ettől függetlenül a vak is látja, hogy ő keveri a kártyákat Budapesten.

 

“Mi mást jelentene a látványos felvonulása? Beszédes, hogy Karácsony egy interjúban arról értekezett, hogy a szakbizottsági helyek elosztásánál ott sem volt, az egyeztetéseken nem vett részt. Hát láttuk, Gyurcsány Ferenc viszont nagyon is részt vett.

– mondta  a miniszterhelyettes.

Jó lenne nem viszontlátni a nokiás dobozok világát, de sajnos baljós előjeleket látunk, olyan arcok jöttek vissza a városházára, Draskovics Tibortól Gál J. Zoltánon át egészen Atkári Jánosig, akik egyszer már letették a névjegyüket nem jó értelemben.

– folytatta a politikus.

Dömötör Csaba szerint körvonalazódik egyfajta ideológiai hadviselés az ellenzék részéről:Miközben sajtószabadságról beszélnek, az egyik kerületvezetőjük személyesen akarja felügyelni a helyi lapot, aztán megüzenik, hogy megpróbálnak ellehetetleníteni egy napilapot, egyes színházigazgatóknak pedig azt, hogy biztosan nem nyerhetik meg a pályázatot.Ráadásul megakadályoznák, hogy a róla elnevezett parkban, a korábbi határozatnak megfelelően szobra legyen Szent Istvánnak – mondta.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda politikai államtitkára Soros György azon nyilatkozata kapcsán, mely szerint féltené Magyarországon a testi épségét, azért nem jön ide, elmondta, hogy “teljesen komolytalan ez a felvetés. Mindazonáltal illeszkedik nemzetközi hisztériakeltései sorába. Vagyis tudatos manipulációról van szó.”

 

 

Várhelyi Olivér magyar biztosjelölt, bővítési és szomszédságpolitikai portfólióra jelölése kapcsán a miniszterhelyettes elmondta, hogy felkészült és harcedzett diplomatáról, kiváló szakemberről van szó, aki még az európai parlamenti meghallgatások előtt áll. De szerinte venni fogja az akadályt.Ugyanakkor azt, hogy Gyurcsányné és ellenzéki társai abban látják politikájuk lényegét, hogy lehetőség szerint elgáncsolják a magyar jelölteket a különböző uniós intézményekben, példátlannak tartom. Máshol is vannak belpolitikai viták, de ilyesmiről még nem hallottam

– mondta végül Dömötör Csaba.

 

(Both Hunor, origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Felavatták a magyar állam támogatásával felújított székelyvarsági iskolát

Kövér László kimondta a legnagyobb igazságot – Gyurcsány a magyar politikai élet legaljához tartozik