in ,

Nem stadion – Felavatták a magyar állam támogatásával felújított székelyvarsági iskolát

A Hargita megyei Székelyvarságon (Varsag) vasárnap felavatták a helyi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola magyar állami támogatással felújított épületét

A 30 millió forinttal támogatott munkálatok hőszigetelő burkolással növelték az épület energiahatékonyságát, átalakításokat végeztek az épületen, és új nyílászárókat szereltek be.A székelyvarsági iskolaavató a templomi szentmisével kezdődött, majd az iskolánál folytatódott. A résztvevőket Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is köszöntötte.

 

 

A politikus az esemény után az MTI-nek elmondta, hogy a magyar állam fontosnak tartja a magyar oktatási rendszer megerősítését,hogy minden magyar és vegyes házasságban született gyerek a bölcsődétől az egyetemi szintig magyarul tanulhasson.Hozzátette, hogy a magyar nemzetpolitikának a következő években is az identitás megőrzése, megerősítése, a családok és a magyar gazdaság megerősítése áll a középpontjában.

Potápi Árpád János arra is kitért a beszédében, hogy a magyar közösségnek mennyire fontos, hogy minden szinten képviselve legyen, és meg tudja mutatni az erejét.Kértem az embereket, hogy aszerint szavazzanak, ahogy a misén a plébános úr is javasolta: arra adják a voksukat, akinek a nevét könnyen el tudják olvasni– nyilatkozta az államtitkár.

A Székelyudvarhelytől 32 kilométerre északra fekvő Székelyvarságon közel 1600-an laknak, a 2011-es népszámláláson a lakosság 99,7 százaléka vallotta magát magyarnak. A település Kőrösi Csoma Sándorról elnevezett 8 osztályos iskolájában mintegy 200 gyermek tanul. Székelyvarság határában – szintén magyar állami támogatással – ülőliftes sípálya épül.

(origo.hu)

És akkor a függetlenobjektív Kálmán Szolga belépett a DK-ba

Hivatalos: a Böszme irányít Budapesten