in ,

Hiába tagadják: a baloldali ellenzék mégis lebontaná a határkerítést

A Magyarország és az Európai Unió külső határát szavatoló biztonsági határzár lebontására tett javaslatot Karácsony Gergely pártja.

Magyarország és az Európai Unió külső határát szavatoló biztonsági határzár lebontására tett javaslatot Karácsony Gergely pártja. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a kampány közeledtével többször is önellentmondásba keveredett az ügy kapcsán.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje – úgy tűnik – kerítésügyben ellentmondásba keveredett saját pártjának korábbi javaslataival. Egy most előkerült 2015-ös közleményben még azzal büszkélkednek, hogy ők minden erejükkel ellenezni fogják a határ menti kerítés felépítését.

A 2015-ös migránsválság időszakában az akkor még Párbeszéd Magyarországért, de ma már csak Párbeszéd még úgy gondolta, hogy a kormánynak laktanyákban kell elhelyeznie a migránsokat. A poén kedvéért megjegyezzük, hogy Szabó Tímea javasolta továbbá a parlamenti pártok vezetőiből és szakértőiből álló menekültügyi konzultációs fórum felállítását.

Karácsonyék akkor még úgy gondolták, hogy a határ menti kerítés egy új “vasfüggöny”.

Ezzel szemben most…

Karácsony Gergely egy néhány napja tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

(…) most a vita nem arról szól, hogy meg kell építeni ezt a határzárat, hanem arról, hogy le kell-e bontani”.

Hozzátette: tőle biztosan senki sem talál olyan idézetet, amelyben ellenezte volna a határzár felépítését, ahogy olyat sem, amelyikben a kerítés lebontásáról beszél.

Sőt, az egyik kampánykörútján azt is elmondta, hogy a kerítés a „választópolgárok” biztonságérzetét szolgálja, márpedig az a Párbeszéd számára fontos.

Valljuk be, az ellenzék alig várja, hogy lebonthassa a kerítést. Külföldi nyomásra hivatkozva már a második napon lebontanák.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agyhalál – Londonban tüntetett az Amnesty a STOP Soros ellen

DÖBBENET – A belgáknak szinte minden utcasarokra rendőrt kell állítaniuk a migránsok miatt