in , ,

DÖBBENET – A belgáknak szinte minden utcasarokra rendőrt kell állítaniuk a migránsok miatt

Biztonsági törvénycsomagot jelentett be hétfőn a belga belügyminiszter, amelynek hátterében egy két héttel ezelőtt történt migránslincselés áll

Jan Jambon belga belügyminiszter az embercsempészet és a migránsok elleni fellépés jegyében három intézkedést jelentett be.

A jövőben öt autópálya melletti pihenőt biztonsági őrök és kutyák fognak őrizni, és ha minden igaz, akkor az intézkedést egy magáncég megbízásával kivitelezik majd. A biztonsági őröknek rendőri intézkedési jogkörük – például őrizetbe vétel vagy kamionok átvizsgálása – nem lesz, csupán a rendőrséget értesíthetik probléma esetén, mivel Jan Jambon elsődlegesen az intézkedés visszatartó erejére helyezte a hangsúlyt.

Fotó: AFP

Előre be nem jelentett akciók foganatosításával a helyi és szövetségi rendőrség napi szinten ellenőrzi a vasútállomásokat, autópályákat és a zeebruggei kikötőt.

Az intézkedések realizálásához a rendőrség kötelékén belül átcsoportosításra lesz szükség. A rendőrök munkáját adminisztratív munkatársak segítik majd a jövőben, akik a letartóztatott, dokumentumokkal nem rendelkező, illegális bevándorlókat kezelik.

Az intézkedések addig maradnak hatályban, amíg szükséges”

– nyilatkozta a belügyminiszter szóvivője.

Az intézkedéscsomag aktualitását az adta, hogy két hete egy belga autópálya melletti pihenőhelyen 40 migráns támadt szolgálatban lévő rendőrökre, valamint napvilágra került, hogy felmérések szerint a hivatásos gépkocsivezetők 54%-a nem érzi magát biztonságban az áthaladó (tranzit) migránsok miatt.

(forrás:Nagy Gábor, 888.hu)

Hiába tagadják: a baloldali ellenzék mégis lebontaná a határkerítést

Formálódik a V4 körüli szövetségi rendszer