in ,

Helyzet van! Deutsch Tamás: a nyomok eltüntetése zajlik a Cseh Katalin ügyben?!

A Cseh Katalin-botrány kirobbanása után hirtelen eltűntek az érintett cégek váci, Nádas utcai épületei elől az EU-s támogatásokról tájékoztató táblák

A Cseh Katalin-botrány kirobbanása után hirtelen eltűntek az érintett cégek váci, Nádas utcai épületei elől az EU-s támogatásokról tájékoztató táblák – írta elsőként Rétvári Bence Facebook-oldalán. Az államtitkár szerint vélhetően a nyomok eltüntetése zajlik a korrupciógyanús botrány miatt, mivel több hatóság is vizsgálódik a Cseh Katalinhoz köthető, uniós pénzek kiszivattyúzására szakosodott cégháló ügyeiben. Mai nap pedig Deutsch Tamás is csatlakozott az ügyhöz , aki Rétvárival ért egyet.

A magát a csalás elleni küzdelem baloldali élharcosának beállító Cseh Katalinról végleg lehullt az álarc amikor is kiderült, hogy az általa vezetett cég és a családi cégük üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat, illetve az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött – kezdi Facebook-bejegyzését Deutsch Tamás. A Rétvári Bence által posztolt képekről, ahol leszaggatott táblák láthatóak Cseh Katka cégei előtt, Deutsch azt írja:

 

Csak nem arról van szó, hogy amíg az OLAF és más hatóságok a Cseh Katalin ügy vizsgálatában további lépéseket tennének, addig a csalás nyomainak eltűntetése zajlik, mint ahogy ezek a táblák is hipp-hopp eltűntek? Az illetékes uniós hatóságok késlekedése a még inkább segítheti, hogy eltűntethessék a nyomokat a súlyos kérdéseket felvető korrupciógyanús ügyben

– írja bejegyzésében az EP-képviselő.

 

 

 

Mint ismert, a Momentumos Cseh Katalinról júliusban szivárgott ki a sajtóban, hogy az európai parlamenti képviselő családjához köthető cégek az évek alatt összesen csaknem ötmilliárd forintnyi uniós támogatással trükköztek és egy olyan 3D-s nyomtatási technológia kifejlesztéséhez is kaphattak több millió forint támogatást, amely már rég a céghálózat birtokában volt.

 A momentumos képviselő ügyében jelenleg több hatóság is nyomozást rendelt el, így vizsgálódik a Gazdasági Versenyhivatal, a Közbeszerzési Hatóság, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, és az OLAF is.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Ez vicces – Pont az afgán ügynök ügynöközik a Fudan egyetem kapcsán

Nem stadion – Elindult az első emeletes vonat Esztergom és Budapest között