in ,

Hazaáruló Niederüller leputyinozta és leerdoganozta a kormányt

Agybaj

Gyurcsányék szerint a kormány nem tűri a kritikát

 

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) esete azt mutatja, hogy a kormány semmilyen kritikus hangot nem tűr el – mondta Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A politikus úgy vélte, a kormány az övétől eltérő véleményt nem hajlandó elfogadni, tolerálni, „minden más hangot megpróbál kiiktatni”.

Ez „a demokrácia megcsúfolása”, a kormány a legrosszabb úton jár , „Erdogan és Putyin útján halad” – fogalmazott.

Közölte: amikor a költségvetés készült, az MTA költségvetését „lenyúlta” az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ugyan most elterjedt a hír, hogy a kormány hajlandó módosításokra, de csak bizonyos feltételek esetén – közölte, hozzátéve: a kormány „kísérletet tesz az MTA megzsarolására”.

Niedermüller Péter úgy látja, a kormány szerint fontos a nemzeti örökség, a történelem, a hagyományok, de ennek része az MTA is.

Kijelentette: a tudomány nem lehet politikai hovatartozás kérdése, ezért az MTA vezetése nem fogadhat el elvtelen kompromisszumokat.

A DK egyúttal felszólítja az ellenzéki pártokat, hogy álljanak az MTA és a tudomány szabadságának oldalára, mert ebben az ügyben nem pártpolitikáról van szó – mondta Niedermüller Péter.

A politikus kitért rá: a napokban felmerült, hogy „az MTA ne aktuálpolitizáljon”, ne szóljon bele politikai kérdésekbe, pedig ez egy fontos testület, amely igenis megszólalhat politikai kérdésekben, és a kormány nem várhatja el, hogy csak neki megfelelő véleményt fogalmazzon meg.

(forrás:demokrata.hu)

ALMA BAJ – Fellép a tisztességtelen felvásárlói magatartás ellen az agrártárca

TOTÁLIS AGYBAJ – 5,5 millió „agysebészt” telepítenének Spanyolországba