in ,

Hatalmas fordulat Borsodban: a Fidesz visszavette Miskolcot a baloldaltól

A 2019-es önkormányzati választáson még hat megyeszékhelyet szerzett meg az ellenzék, a nemrég lezajlott országgyűlési választáson azonban már csak feleannyi, összesen három nagyvárosban nyert a baloldal

A 2019-es önkormányzati választáson még hat megyeszékhelyet szerzett meg az ellenzék, a nemrég lezajlott országgyűlési választáson azonban már csak feleannyi, összesen három nagyvárosban nyert a baloldal: Budapesten, Szegeden és Pécsett. Ráadásul utóbbi két megyeszékhelyen is csak a két körzet egyikét. A kétharmados kormánypárti többség egyik legnagyobb győzelme, hogy azt a Miskolcot is „visszaszerezte”, ahol 2019-ben még a baloldali jelölt, Veres Pál a szavazatok 55 százalékával ülhetett a polgármesteri székbe.

 

 

Három évvel ezelőtt még egyértelműen a baloldali szimpatizánsok voltak többségben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Miskolcon, amikor mintegy 55 százalékos szavazataránnyal a baloldali összefogás színeiben indult Veres Pál lett a polgármester. ÁPRILIS 3-ÁN AZONBAN A LEGTÖBB SZAVAZATOT MINDKÉT MISKOLC SZÉKHELYŰ VÁLASZTÓKERÜLETBEN A KORMÁNYPÁRTOK JELÖLTJE – CSÖBÖR KATALIN ÉS KISS JÁNOS – KAPTA MEG.

A győzelmek jelentősek voltak, különösen ha tekintetbe vesszük, hogy Csöbör Katalin 9,5 százalékos kezdeti hátrányát mintegy 5 százalékos előnyre fordította; Kiss János pedig úgy nyerte meg szoros versenyben Borsod 2-es választókerületét, hogy

Csöbör Katalin a választási győzelem után felidézte, hogy ellenfele, a jobbikos Szilágyi Szabolcs néhány éve még Gyurcsány Ferencet szidta, most viszont már a feleségével, Dobrev Klárával kampányolt.

SZILÁGYI AZ AVASI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJE NYOLC ÉVE, DE A FIDESZES POLITIKUS MÉG OTT IS TÖBB SZAVAZATOT SZERZETT NÁLA.

A kormánypárti politikus mostani eredménye mintegy 7 százalékkal magasabb a 2018-asnál, amikor a baloldali összefogás arcát, JAKAB PÉTERT VERTE MEG SZOROS KÜZDELEMBEN.

AZ ELLENZÉK MÉG A VÁLASZTÁST MEGELŐZŐ NAPON IS 12 SZÁZALÉKOS ELŐNYRŐL BESZÉLT.

 

 

Kiss János „újonc” képviselő, most első alkalommal lesz tagja az Országgyűlésnek. A boon.hu-nak elismerte: nem az övék volt a legesélyesebb körzet, tudták, hogy elég egyetlen hiba és elveszíthetik a választást. Nekünk valóban előre kellett menni, nem hátra– mondta a kormánypártok politikusa.

Ebben a körzetben az ellenzék nagyon bízott az átjelentkezőkben és a határon túli szavazatokban, de végül meg kellett barátkozniuk a kormánypárti győzelemmel.

 

Győzelem erős baloldali gyűlöletkampány ellen

A kampány során az ellenfél nem feltétlenül alkalmazott tiszta eszközöket. Például a kormánypárti jelöltek mintegy 200 választási plakátját rongálták meg ismeretlenek egyetlen éjszaka alatt, de hasonló akcióra már korábban is sor került.

Miskolcon önkormányzati szinten is megrendült a baloldali összefogás, VERES PÁL POLGÁRMESTER ELVESZÍTETTE KÖZGYŰLÉSI TÖBBSÉGÉT, A MISKOLCI BALOLDAL TÖBB TAGJA IS KIHÁTRÁLT MÖGÜLE.A Fidesz vonatkozó közleményében azt írja: a baloldali összefogás a választások után Miskolcon is meghasadt.

 

(origo.hu)

 

Add tovább!

Liberálisok, figyelem! Így főz sonkát Orbán Viktor – Videó

Tombol a mélyszegénység: megteltek a magyar szállodák húsvétkor