in ,

Tombol a mélyszegénység: megteltek a magyar szállodák húsvétkor

Borzalmas válságban van a tízmillió mélyszegény országa, az átlag magyarnak már parizerre sem telik – írhatnánk, ha “függetlenobjektív” portál volnánk, ehelyett arról számolunk be, hogy a vidéki szálláshelyek nagy része telt házzal vagy ahhoz közeli kapacitással működik

Borzalmas válságban van a tízmillió mélyszegény országa, az átlag magyarnak már parizerre sem telik – írhatnánk, ha “függetlenobjektív” portál volnánk, ehelyett arról számolunk be, hogy a vidéki szálláshelyek nagy része telt házzal vagy ahhoz közeli kapacitással működik, és a fővárosban is hetven-nyolcvan százalékos foglaltság a jellemző. A húsvéti hosszúhétvége tehát ismét rekordmagas forgalmat generál a magyar turizmusban.

A hosszú hétvége forgalma szinte már a járvány előtti időket idézi. A feltöltődésre vágyók kedvét még az sem vette el, hogy 10-15 százalékkal többet kell fizetni a szállásért. Nyáron további drágulásra kell számítani – ismerte be kényszeredetten az RTL Híradó. A szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke szerint a belföldi turizmus érezhetően erősödik. A vidéki szálláshelyek nagy része telt házzal vagy ahhoz közeli kapacitással működik, és a fővárosban is 70-80 százalékos foglaltság a jellemző. Flesch Tamás úgy véli, a magyar szállodaiparra rá is fér az erősödés, mert az ágazat kiadásai jelentősen nőttek az energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt. Az otthon maradók közül sokan viszont még az utolsó pillanatokban is vásároltak húsvétra, ezért számos üzletben kígyózó sorok alakultak ki. Sokak tapasztalata, hogy ilyenkor jó pár élelmiszert olcsóbban lehet megvenni.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Hatalmas fordulat Borsodban: a Fidesz visszavette Miskolcot a baloldaltól

      Kiderült: egy újabb fontos helyen is a Fidesz győzött