in ,

Hatalmas ellenzéki pofára esés: ezt mondta Merkel az EU-s pénzeink felhasználásáról

Hírhamisításból ismét jelesre vizsgáztak liberális honfitársaink

Tegnap több ízben is írtunk arról, hogy Angela Merkel német kancellár többek között a Magyarországgal való kereskedelmi együttműködés fontosságát is kiemelte hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. A kancellár amellett, hogy köszönetet mondott nekünk, magyaroknak a német egyesítéshez való hozzájárulásért, az MTI tudósítása szerint az uniós kohéziós és strukturális alapokkal összefüggésben – amelyek célja a konvergencia erősítése -, elmondta, hogy
ha Magyarország növekedési rátáját megnézzük, akkor valóban látszik, hogy Magyarország az emberek érdekében jól fekteti be ezt a pénzt. Németország örül, hogy munkahelyek létesítésével hozzájárulhat ehhez.

Egyszerűbben: a kormány hozzáértő, profi módon úgy gazdálkodik az EU-s támogatások magyarországi felhasználásáról, hogy az a magyar emberek javát szolgálja.

Merkel ezen kijelentése pedig akkora törést okozott liberális honfitársaink szívében, hogy a médiában nagy erőkkel terjeszteni kezdték azt az álhírt, miszerint ilyet nem is mondott a kancellár, az egész koholmány, így nem szabad átvenni a közmédiából:

Merkel arról beszélt, hogy a magyarországi német ipari befektetések az Európához való gazdasági felzárkózást segítő, munkahely-teremtő és növekedésserkentő határok tekintetében lettek jól befektetve, Németország szempontjából. Tehát szó sem volt, még csak áttételesen sem az EU-s támogatásokról!

A gond csupán az, hogy az Orbán-fóbiás felebarátaink ezzel hatalmas lyukra futottak, ugyanis a Merkel-féle sajtótájékoztató meghallgatható az interneten, egészen pontosan a Die Welthonlapján, ITT pedig el is olvasható. Ebből pedig kiderül, hogy a kancellár – az MTI tudósítással összhangban – valóban a minket megillető EU-s támogatások megfelelő felhasználásáról beszélt:

a kohéziós és a strukturális alapok azért jöttek létre, hogy elősegítsék az EU-n belüli konvergenciát, így ha rátekintünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor látható, hogy ezt a pénzt megfelelően fektette be az ország, és hogy ez az emberek javát szolgálja. Németország pedig örül, hogy a magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben.

 

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Az 1%-os Liberálisok számára augusztus 20. a sárdobálás ünnepe – Amikor az ateisták vádaskodnak…

Hoppá! Szinte elkerülhetetlen az olasz kormánykoalíció felbomlása