in ,

Hatalmas cumi: Teljes érdektelenségbe fulladt az ellenzéki előválasztás

Nem tudta megtartani az ígéretét Karácsony Gergely

Nem tudta megtartani az ígéretét Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje, amikor azt mondta, hogy mind a 23 fővárosi kerületben egyetlen kihívója lesz a Fidesz jelöltjének az októberi önkormányzati választáson. Például Ferencvárosban csak szerdán vette kezdetét az ellenzéki előválasztás, amelyet azért írtak ki, mert az ellenzéki pártok nem tudtak megállapodni a polgármesterjelöltjük személyéről.

A ma délután záruló voksoláson – amelynek standjainál egyébként alig néhányan lézengenek – Jancsó Andrea és Baranyi Kriszta méreti meg magát. Utóbbit az LMP, a Kulcs Egyesület és a Kétfarkú Kutya párt támogatja, Jancsó mögé pedig a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a DK állt be. Már az előválasztási folyamat megszervezése során is nehezen tudtak megegyezni a felek, a feltételek csak néhány napja dőltek el véglegesen.

Baranyi pél­dául választási csalást emlegetett, mert a szocialisták a megengedettnél korábban kezdtek ajánlásokat gyűjteni. Ezután Karácsony Gergely ellenzéki szerencsétlenkedésnek nevezte a ferencvárosi előválasztást. Részvételi küszöböt nem határozott meg a voksolást lebonyolító bizottság, így az eredményt elvileg minden ellenzéki pártnak el kell fogadnia. Ugyanakkor Baranyi szerint egy néhány száz fős részvételi arány nem lenne teljesen legitim, s Jancsó Andrea is legalább ezer szavazóra számít. A jelöltek arról nem beszéltek, hogy miért éppen a hosszú hétvége környékére időzítették az előválasztást.

 

 

Nem a IX. az egyetlen, ellenzéki szempontból zűrös kerület. Erzsébetvárosban az egykori LMP-s Moldován László a napokban jelentette be, hogy a DK-s Niedermüller Péter mellett civil támogatással, független polgármesterjelöltként indul el az erzsébetvárosi önkormányzati választáson. Nemrégiben pedig a Momentum Csepelen hátrált ki az ellenzéki összefogásból, arra hivatkozva, hogy XXI. kerületi MSZP-ben bűncselekmények gyanújába keveredett vezetők vannak.

(Kárpáti András, magyarnemzet.hu)

A macskabaszó zoofil DK-s Homonnay meggyalázta Szent Istvánt és ereklyéjét

Hoppá! A Mi Hazánk tovább csicskítja a Coca-Colát