in

Hát, ez sem stadion lett: 5,6 milliárd forintból újul meg a váci Jávorszky Ödön Kórház

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Vácon jelentette be, hogy az Egészséges Budapest Program keretében a kormány 5,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a váci Jávorszky Ödön Kórháznak.

Még a múlt év végén döntött a kormány a 150 ezer embert ellátó kórház több mint ötmilliárd forintos fejlesztési támogatásáról, amelyből új járóbeteg-ellátó épülettömb jön létre és korszerűsítik a már meglévő épületeket”

– jelentette ki a kórház összdolgozói értekezletén Rétvári Bence.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A politikus bejelentette, hogy a támogatás lehetőséget ad új laboratóriumi, diagnosztikai eszközök vásárlására, orvosi és informatikai berendezések beszerzésére is.

A beruházások elsődleges célja a járóbeteg-ellátás fejlesztése; a betegek száma a váci vonzáskörzetben megközelíti az évi 500 ezret. A kórházban nem ez az első fejlesztés az elmúlt időszakban, hiszen mintegy 4,5 évvel ezelőtt már megvalósult egy csaknem 2 milliárd forintos beruházás”

– mondta a politikus, majd hozzátette, hogy a most odaítélt összeg a legnagyobb az Egészséges Budapest Program második ütemében, vagyis kiemelt támogatást jelent.

Az államtitkár leszögezte, hogy ez nem az egyedüli támogatás, amelyet Vác és környezete kapott, hiszen például hárommilliárd forintból megújul a város belső része, és a múzeumi negyed is egymilliárdos támogatásban részesült.

A város 5 milliárd forintból egy többfunkciós csarnokot is kap az elkövetkező három évben”

– közölte Rétvári Bence.
(888.hu, Bokor Gábor)

Bakondi György – Biztonsági szempontból sorsdöntő lesz 2018

Nyíltan támadja és fenyegeti hazánkat a 8 általánost végzett Schulz