in , ,

Harrach: Identitásválság van Európában

Nem is kicsi

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője beszélt eredményekről, lehetőségekről, Magyarországról, Európáról és a közösségek felelősségéről is.

Hogy mi hogyan tudjuk Európát befolyásolni, az a mi energiánktól, lehetőségeinktől függ, de az nyilvánvaló, igyekszünk – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a HETI TV Pirkadat című műsorában. Az identitásválság azt jelenti, hogy a hagyományos értékeket elhagyva próbálnak új identitást keresni – tette hozzá. Többször is elmondtam már, nagyon frappáns Huntington azon véleménye, mely szerint már nem a nemzetek, hanem a kultúrák küzdenek egymás ellen.Ez teljesen egyértelmű, a mindennapok bizonyítják, hogy a beáramló tömeg kultúrája nem egyeztethető össze az itt lakók kultúrájával.

Harrach szerint egy párhuzamos társadalom alakul ki, aminek súlyos következményei vannak. Ugyanakkor egy normális multikulturális társadalmat nem csak el tudunk viselni, hiszen az teljesen megszokott. Csak nézzük meg Magyarországot, ahol egy normális világ van, élnek olyan emberek, akik egészen másként gondolkodnak, mint mi, vannak arab származású orvosok például, akik elfogadják azokat a játékszabályokat, amelyik itt érvényesek. Ám a beáramló tömegnél erről nincs szó – tette hozzá. Tehát a gyökere ennek a – vallásüldözésnek nem nevezem, mert az túlzás – vallásellenességnek, ami Európában van, az mégis az identitásválság – mondta a KDNP frakcióvezetője.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg.

(origo.hu)

Trump videóüzenetben kívánt boldog karácsonyt az amerikai katonáknak

A csehek is beintenek a kvótának – A cseh elnök ismét elutasította a kvótarendszert