in ,

Ha mindenki elmegy szavazni, jövőre sz*rrá verhetjük az ellenzéket – Még az IDEA szerint is vezet a Fidesz

nem közvéleménykutatást kell nyerni!

A választáson legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választóknál immár második egymást követő alkalommal vezet a Fidesz–KDNP.

 

Ha most vasárnap lennének a választások, a kormánypárt négy százalékkal jobban szerepelne listán, mint az ellenzéki összefogás − derült ki az IDEA Intézet legfrissebb kutatásából, írja az Index.

A választáson legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választóknál immár második egymást követő alkalommal vezet a Fidesz–KDNP. Mindez úgy következett be, hogy támogatottsága 1 százalékponttal emelkedett, miközben az ellenzéki listára 1 százalékponttal kevesebben szavaznának, mint egy hónappal korábban. Az IDEA Intézet a kormányzópárt esetében 48 százalékpontos listatámogatást még nem január óta, amelytől fogva külön kérdéssel vizsgálja a politikai táborok választottságát.

Az ATV híradójában Böcskei Balázs kutatási igazgató úgy fogalmazott: az arányok arról árulkodnak, hogy egyre szorosabb a verseny, ami sokkal jobban kiéleződik majd az előválasztás után.

 

A Jobbik májusban állt a támogatottsági maximumán (12 százalék). Egy hónappal később megállt a növekedés, majd júliusra 9 százalékra csökkent a párt népszerűsége. A változás következtében a nyár derekára a Demokratikus Koalíció lett a legtámogatottabb ellenzéki párt 11 százalékkal, majd a Jobbik és a Momentum következik. A biztos szavazó pártot választóknál szintén a DK vezet a Jobbik előtt. A két parlamenten kívüli párt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom támogatottsága nem változott – az IDEA szerint 3-3 százalékot kapna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Bravo! Újabb baloldali városban alakultak ki dugók – Szeged is összeomlott

Az afgán képlet egyszerű: el kell árasztani Európát – Minden a terv szerint halad