in ,

Gyurcsányék egyszer már elvették a családtámogatásokat és a 13. havi nyugdíjat – megint ezt akarják

A 13. havi nyugdíj visszaépítésének megakadályozása és a családtámogatások visszavonása: ez várható Gyurcsányéktól, ha hatalomra kerülnek.

A 13. havi nyugdíj visszaépítésének megakadályozása és a családtámogatások visszavonása: ez várható Gyurcsányéktól, ha hatalomra kerülnek. A baloldal, amikor hatalmon volt, már bebizonyította, hogy a családok támogatása és a nyugdíjasok életszínvonala sem fontos nekik.

Leépítették a családtámogatásokat

A 2002-es választási kampány egyik kulcseleme a támogatott lakáshitelek kérdése volt. A baloldal azt ígérte, hogy kormányra kerülése esetén a rendszert megtartják, sőt, szélesebb kör számára kívánják biztosítani a lakáshoz jutást.

VÉGÜL PONT AZ ELLENKEZŐJÉT CSINÁLTÁK: A KEDVEZMÉNYES FORINTHITELEKET LEÉPÍTETTÉK, ÉS A DEVIZAHITELEKBE KÉNYSZERÍTETTÉK AZ EMBEREKET.

Több százezer ember került a csőd szélére, a devizaadósokat az Orbán-kormány mentette meg végül.

Azonban nem csak így nehezítették az életüket, Gyurcsány Ferenc 2005 májusában a Száz lépés program keretében jelentette be, hogy eltörlik az egy- és kétgyerekes családok adókedvezményét, és a háromgyerekesek esetében is jelentősen csökkentették a jogosultak körét.

 

Nincs kétség afelől, hogyha a baloldal hatalomra kerülne, most is a magyar családok megsarcolásával kezdené a kormányzást, hiszen Karácsony Gergely szerint „a családi adókedvezményt igazságosabbá kell tenni. (…) Át kell gondolni, hogy három gyerek után háromszor annyi kedvezmény jár. Felső plafont húznék az adókedvezménynél…”

 

EZ AZT JELENTI, HOGY A JELENLEGI FORMÁJÁBAN MEGSZÜNTETNÉK AZ ADÓKEDVEZMÉNYT, PONT ÚGY, AHOGY GYURCSÁNY FERENC TETTE, AMIKOR LEHETŐSÉGE NYÍLT RÁ. LÁTHATÓ, HOGY MINDENT MEGTENNÉNEK A NAGYCSALÁDOK LÉTREJÖTTÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSÁRA, AMELLYEL A NÉPESSÉG CSÖKKENÉSÉT SZERETNÉK ELÉRNI, HOGY ERRE HIVATKOZVA MIGRÁNSOKAT TELEPÍTHESSENEK BE (AKIK AZTÁN RÁJUK SZAVAZNÁNAK A VÁLASZTÁSON).

A Demokratikus Koalíció már a 2013-as 16 pontos programjában úgy fogalmazott, hogy „teljes egészében családi pótlékká alakítjuk a családi adókedvezményre fordított forrásokat”. Vagyis a munkaalapú társadalom helyett visszahoznák a segélyen élő százezrek országát.

Egyszer már elvették a 13. havi nyugdíjat

Ráadásul, ha a baloldali adóemelések miatt megtorpanna a gazdasági növekedés, nyugdíjprémiumra sem jutna forrás, és arra sincs garancia, hogy a baloldal folytatná a 13. havi nyugdíj visszavezetését, sőt abból kiindulva, hogy

GYURCSÁNY FERENC ÉS KORMÁNYA EGYSZER MÁR 2,4 MILLIÓ NYUGDÍJASTÓL ELVETTE A 13. HAVI NYUGDÍJAT, nem számíthatnak semmi jóra a nyugdíjasok, ha Gyurcsányék kerülnek hatalomra.

 

2009. március 13-án nyújtották be az Országgyűlésnek a 13. havi nyugdíj elvételéről szóló törvényt, sőt az egyhavi nyugdíj megszüntetése mellett a korhatárt is felemelték. Gyurcsány Ferenc nemcsak a beterjesztő kormány miniszterelnökeként vett részt a 13. havi nyugdíj felszámolásában, hanem ő maga meg is szavazta azt az MSZP- és az SZDSZ-frakcióval együtt. 2006 és 2010 között mintegy 4 százalékkal esett vissza a nyugdíjak reálértéke.

Ezzel szemben  az Orbán Viktor vezette kormány a családok megsegítésén és támogatásán dolgozik, és külön figyelmet fordít a nyugdíjasokra is.

Száguld a gazdaság, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, amelynek összege a gazdasági növekedés mértékétől függ

– mondta augusztusban Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

A nemrég elindult „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” aláírásgyűjtés célja éppen az, hogy emlékeztesse az embereket arra, a baloldal – Gyurcsány vezetésével – nem akar mást, mint visszahozni a 2010 előtti Gyurcsány-korszakot, a családtámogatások és nyugdíjak megnyirbálásának időszakát.

(origo.hu)
Add tovább!

Trombitás Kristóf magasról szarik a LIBE bizottsára

Kamu Geri szétverte Budapestet – Elegük van az autósoknak a közlekedési káoszt okozó BKK-sávokból – videó