in , ,

Gyurcsány balkáni maffiózó barátai – Gyurcsány sötét üzleti birodalmának nem kis része a balkáni országokban van elrejtve

Izgalmas

Sokat tud­hat Gyur­csány sötét dol­ga­i­ról a volt ma­ce­dón mi­nisz­ter­el­nök. Ki­bo­rul a bal­káni bili?

Ne­ki­ment a ma­gyar kor­mány­nak Gyur­csány Fe­renc, a DK el­nöke, Ma­gyar­or­szág volt mi­nisz­ter­el­nöke, ami­ért Ni­kola Gru­evszki, a ha­zá­já­ban két év bör­tönre ítélt egy­kori ma­ce­dón mi­nisz­ter­el­nök Ma­gyar­or­szá­gon kért me­ne­dék­jo­got. Gyur­csány pedig kapva ka­pott az al­kal­mon, hogy be­le­rúg­jon egy­kori kor­mányfő tár­sába, aki­vel ko­ráb­ban hi­va­tali ide­jük­ben több­ször is ta­lál­ko­zott, sőt fel­tű­nően ha­ver­kodni pró­bált. Volt oka rá bőven. De ki az a Cve­tan Va­szi­lev?

 

 

Nem véletlenül törleszkedett Gyurcsány Ferenc annyira a korábbi macedón miniszterelnökhöz, aki több mint 10 éven át állt az ország élén. Ha találkoztak, valósággal körbeudvarolta, mondhatni lógó nyelvvel. Volt rá sok-sok oka. Maffiózó balkáni üzletember barátaival meg akarta magának szerezni Macedóniát (is).

Fotó: AFP

Gyurcsány sötét üzleti birodalmának nem kis része ugyanis a balkáni országokban van elrejtve. Erre még 2014-ben derült fény, amikor a leghíresebb bolgár oligarcha, Gyurcsány legszorosabb üzlettársa és barátja(!) bizonyos Cvetan Vaszilev bérgyilkosokat fogadott egy balkáni médiamágnás meggyilkolására.

Ennek kapcsán fedte fel előbb a bolgár, majd a magyar sajtó, hogy Gyurcsánynak közös cége van a bérgyilkosokat fogadó hírhedt maffiózó üzletemberrel. Nem véletlenül seftelt ilyen balkáni alakokkal, segítette ebben felesége bolgár édesapja, illetve annak barátai. (Dobrev Klára apja egy úgynevezett kommunista „nagykutya” volt, aki a rendszerváltás után átvedlett káderekhez hasonlóan gazdasági előnyökre váltotta vörös párttagkönyvét.)

Gyurcsány legfontosabb balkáni üzlet és cégtársa, valamint jóbarátja(!) a hírhedt szófiai üzletember-maffiózó Cvetan Vaszilev. Ki irányította a bérgyilkosokat?
Gyurcsány legfontosabb balkáni üzlet és cégtársa, valamint jóbarátja(!) a hírhedt szófiai üzletember-maffiózó Cvetan Vaszilev. Ki irányította a bérgyilkosokat?

A bérgyilkosokat fogadó, aztán megszökött, nemzetközi körözés alatt álló Cvetan Vaszilev volt Gyurcsány egyik legfontosabb délszláv üzleti partnere. Amikor a botrány kirobbant, 50 ügyész, nyomozó és rendőr hatszor tartott házkutatást  a bérgyilkosokat fogadó bankár szófiai és perniki irodáiban.

 

Cvetan Vaszilev ekkor már külföldre menekült, nem kizárható, hogy üzlettársa, Gyurcsány közreműködésével.

Aki a botrány kirobbanása után megpróbálta kimagyarázni magát,  és a következő homályos nyilatkozatot adta:

„Azt a szívességet nem tudjuk megtenni politikai ellenfeleinknek, hogy a Balkánon: Macedóniában, Albániában, Bulgáriában ne legyen üzleti aktivitásunk. Ott meg együttműködünk az ottani nagy bankokkal, nagy cégekkel. Ez a legtermészetesebb” – fogalmazott a DK elnöke, de arról persze egy szót sem ejtett, hogy cégtársa miért is fogadott bérgyilkosokat egy  befolyásos médiatulajdonos megölésére.

Mindent összevetve érthetetlen, hogy Gyurcsány most miért támadja ennyire vehemensen Nikola Gruevszkit, a volt macedón miniszterelnököt, akit a Facebook-bejegyzésében „nyomorult bűnözőnek” próbált meg beállítani. Pedig korábban rendszeresen bepróbálkozott nála.

Fotó: AFP

Balkán-szakértők szerint, akik jól ismerik Gyurcsány sötét „aktivitását” ebben a térségben, a volt miniszterelnök ezzel szó szerint megrázta a pofonfát. Mert ha valaki, akkor a volt macedón miniszterelnök sokat tudhat Gyurcsány és a balkáni maffiózó üzletemberek kapcsolatrendszeréről. Jó esély van rá, hogy végre fény derül a Gyurcsány- Dobrev- Apró Piroska-  Cvetan Vaszilev klán hosszú évek óta zajló balkáni üzelmeire.

Ki volt Dobrev Klára apja? A balkáni szál

Petar Dobrev bolgár kommunista titkosszolgálati fedőcégek vezetőjeként került Magyarországra, itt ismerkedett meg a hírhedt kommunista vezér, Apró Antal lányával, Piroskával. Házasságukból született Dobrev Klára. Családja bolgár része segített kiépíteni a Gyurcsány klán balkáni érdekeltségeit.

Nikola Gruevszki Magyarországon

Magyarországon kért politikai menedéket, és jelenleg hazánkban tartózkodik Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök. A hírt ő maga jelentette be a Facebook-oldalán. Gulyás Gergely csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a magyar állam semmilyen segítséget nem nyújtott ahhoz, hogy Nikola Gruevszki elhagyja Macedóniát. A volt macedón kormányfő egy Macedónián kívüli magyar külképviseleten tett szándéknyilatkozatot a menedékkérelem benyújtására, majd biztonsági okokból úgy döntöttek, hogy a meghallgatására nem a tranzitzónában, hanem a Menekültügyi és Állampolgársági Hivatal budapesti központjában kerül sor – magyarázta. Hozzátette: ez korábbi politikai vezetők esetében általános gyakorlat.

(ripost.hu)

A Fidesz rendkívüli közleménye – Természetes, hogy egy baloldali kormány által üldözött néppárti politikus számára lehetővé tették a hatóságok a kérelem benyújtását

Nahát, mennyi véletlen! – Meghalt Princz Gábor, majd kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása + mindenszo.hu kommentár