in ,

Gulyás Marci is felszállt a szopóroller tandemre – Senki sem tüntet Gulyás Mártonnal október 23-án

Eddig tartott a nagy összefogás.

Egy napja még nagy szervezésben voltak a pártok. Több ellenzéki sajtóorgánum is közölte, hogy nyolc ellenzéki párttal egyeztet egy közös, október 23-ai tüntetésről a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Ezek a pártok a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Lehet Más a Politika, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt és a  Párbeszéd Magyarországért.

A tüntit október 23-a 16:00 órára jelentették be a Kossuth térre. A cél az lett volna, hogy  „közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt.”

Csakhogy a pártok beintettek Gulyás Mártonnak.

A Soros pénzéből élő aktivista Tumblr-oldalán jelentette be, hogy

pártok nélkül kényszerülünk demonstrálni október 23-án.”

Rövid közleményében ezt írja:

Voltam már jobb hangulatban – leszek is még. Ettől még megyünk tovább, gondoljon bárki-bármit, illetve legyen bárki-bármilyen cinikus is. Az együttműködést összehoztuk már egyszer a választási rendszer kapcsán, össze fogjuk azt hozni még a későbbiekben is, mert ennek az országnak közössé kell válnia, hajrá!

Ismeretes, hogy Gulyás Márton összehozott egy összefogást a balliberális pártok között. A téma a választási rendszer megváltoztatása volt, amely szerintük jelenleg „igazságtalan”. Érdekesség, hogy a dokumentum részleteiről azóta sem tudunk semmit, ami miatt baloldali elemzők is csak vakargatják a fejüket. A nyilvánosságra került javaslatok csak általánosságokat tartalmaztak. Ceglédi Zoltán liberális politológus egyenesen kifakadt Gulyás ellen a hvg.hu hasábjain, megjegyezve, hogy az ötlet ebben a formában baromság, és Gulyásnak inkább tüntetéseket kellene szerveznie, hiszen ahhoz ért.

Úgy tűnik, hogy már ahhoz sem.

A választási rendszer megváltoztatásáról szóló, 8 párt által közösen aláírt tervről akkor azt írtuk, hogy ezek a pártok nem igazán kedvelik egymást, nem tudnak komolyabban együttműködni. Ebben a kérdésben azért sikerült mégis, mert Gulyás javaslata teljesen súlytalan, lényegtelen, ám a választók felé jól mutat. Végre lehet prezentálni egy kis egyetértést, összefogást. A mostani döntéssel végleg lehullt a lepel.

(888.hu)

A libsik már előre fosnak – Nógrádi: Kurz győzelmével Orbán Viktor és Magyarország is egy új szövetségest nyerhet

Ezért maradt el idén a Farkasházy-féle szárszói találkozó