in ,

George Pataki: Orbán rendbe tette az ország pénzügyeit

Magyarország szabad piacgazdaság, ahol szilárd a demokrácia – véli George Pataky, magyar származású republikánus politikus. New York állam egykori kormányzója azt mondta: Orbán Viktor politikájával, döntéseinek jelentős részével egyetért.

George Pataki nagyon pozitívan látja Magyarország jövőjét: szerinte az ország minden adottsága megvan ahhoz, hogy kiugorjon és a legversenyképesebb országok sorába kerüljön – mondta a Figyelőnek adott interjújában.

George Pataki

Forrás: AFP/Scott Olson

A politikus azt mondta: Orbán politikájának jelentős részével egyetért, ráadásul szerinte a miniszterelnök rendbe tette az ország pénzügyeit, ami romokban hevert 2010 előtt. A hibákról pedig csak annyit mondott: „természetes, hogy becsúsznak egy hatalmas, minden tekintetben pozitív modernizálási folyamatba.” Türelemre van szükség, hiszen a rendszerváltás óta még harminc év sem telt el, de az is igaz, hogy az üzleti-vállalkozói és pénzvilág, valamint a tudomány és a kutatás-fejlesztés közötti fal lebontása nem történt még meg – tette hozzá az ex-kormányzó.

 

forrás: origo.hu

Kasszás Erzsi védelmében

Ez sem stadion: Milliárdos fejlesztés a mentőszolgálatnál