in ,

Georg Spöttle: Demeter Márta Amerikában 25 évet kapna – Videó

Demeter Mártának az a szerencséje, hogy Magyarországon él

Demeter Mártának az a szerencséje, hogy Magyarországon él. Amerikában ugyanis 25 év börtön járna azért, amit tett – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában.

Sok oka lehet annak, hogy Demeter Márta csak a harmadik átvilágításon bukott meg. Változhat a személyiség és a politikai nézet – fogalmazott Georg Spöttle, aki szerint az LMP-s képviselő
valamilyen formában radikalizálódott, mert annyira kormányellenes lett, annyira ellenségének tekinti a jelenleg fennálló demokratikus rendet és Magyarország kormányát, hogy le akarta járatni.
Közölte: Németországban is voltak hasonló esetek. Afganisztáni misszióban résztvevő katonák neve látott napvilágot, aminek következtében családjaik és bajtársaik kaptak fenyegető leveleket, illetve tálib terroristák hamis üzeneteket küldtek, miszerint meghalt a hozzátartozójuk.

Nemzetközi szinten az Egyesült Államokban 25 év börtön is kiszabható azért, amit Demeter Márta tett – hívta fel a figyelmet a biztonságpolitikai szakértő.

Hozzátette, 25 év szabadságvesztésre ítélték azt a 19 éves katonát, aki a Pentagonból egy pendrive-on hozott ki titkos információkat, majd ezeket közkinccsé tette. 

Nem kerülhet ki a köztudatba, hogy hová utaznak a politikusok, ugyanis a kiszivárgott információkat a terroristák bármikor felhasználhatják – szögezte le.

Németországban egy parlamenti képviselő több vizsgálaton is átesik. Ott pl. utánanézhetnek, hogy a politikus milyen országokban járt, vagy hogy miket vásárol. A hitelkártya, illetve a pontgyűjtő kártya adatokból feltérképezhető egy ember személyisége.

A kényes információkkal zsarolhatóvá válnak a politikusok, elég ha csak Amerikára gondolunk, ahol szenátorok mondtak le szexuális beállítottságuk miatt – magyarázta.

Ha valaki nyíltan hazaárulást követ el, vagy katonai információkat ad el egy harmadik országnak, annak van egy bűnügyi minősítése is – mondta.

Demeter Márta elveszítheti a képviselői mandátumát, amennyiben kiderül róla, hogy nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot hordoz – szögezte le Tóth Kriszta kérdésére. 

(forrás:www.echotv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szentesi Zöldi László az ellenzék végnapjairól

Sosem látott gondban az ellenzék – Teljes az ellenzéki tanácstalanság Orbán bejelentését követően