in ,

Gazemberek – Óriásit hazudott az Index Müller Cecíliáról

Míg korábban az Index a veszélyhelyzettel kapcsolatban állított valótlanságot, most Müller Cecília országos tiszti főorvost próbálja lejáratni

Míg korábban az Index a veszélyhelyzettel kapcsolatban állított valótlanságot, most Müller Cecília országos tiszti főorvost próbálja lejáratni. Az internetes portál a Hírklikkre hivatkozva ugyanis azt írta, hogy „bár tisztsége betöltéséhez nincs szüksége rá, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ honlapján szereplő adatlap szerint Müller Cecília országos tiszti főorvos nem rendelkezik praxisengedéllyel és működési nyilvántartással”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint az Index szerkesztősége az érintettek megkérdezése előtt ferdített és csúsztatott.

Az internetes portál félinformációkat jelentetett meg, azt sugallva, hogy megkérdőjelezhető az országos tiszti főorvos szakmai hozzáértése.

– A hivatkozott cikk eleve ferdít, mert praxisengedélyük a háziorvosoknak van. Amiről a cikkben szó van, az a működési nyilvántartás, amit ötévente kell megújítania minden orvosnak, aki önállóan végez egészségügyi tevékenységet. Akik közfeladatot látnak el (például a tiszti főorvosok, államigazgatási szerveknél dolgozó orvosok), azoknak nem szükséges érvényes működési nyilvántartással rendelkezniük, mert a közfeladat idejével a működési nyilvántartási ciklus meghosszabbodik – magyarázza a közlemény.

Hangsúlyozzák:

elkeserítő látni, hogy az országunkat is sújtó rendkívüli helyzetben egyesek azon fáradoznak, hogy hibát találjanak a járványügyi védekezésben, és indulatokat gerjesztve aláássák az emberek bizalmát.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

A milliárdos Gyurcsány miért nem adakozik a beteg gyerekek számára?

Bravó! A főpolgármester újabb be nem váltott ígérete – A főváros hallgat a Városháza parkolójának megnyitásáról