in ,

Bravó! A főpolgármester újabb be nem váltott ígérete – A főváros hallgat a Városháza parkolójának megnyitásáról

KARÁCSONY ELVÁRJA A KORMÁNY FIGYELMÉT, DE Ő NEM TÖRŐDIK MÁSOK KÉRÉSÉVEL

Miután Orbán Viktor miniszterelnök kormányrendeletben ingyenessé tette a parkolóházak esti használatát, Karácsony Gergely főpolgármester ismét a Facebookon üzent a kormányfőnek, akinek szerinte többször kellene hallgatnia az emberekhez legközelebb álló önkormányzatokra. A főpolgármester megfogadhatná a saját tanácsait, ugyanis a Városháza parkolójának megnyitása nem szerepelt a posztjában, holott Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere az elmúlt egy hétben többször fordult hozzá a belvárosi lakók ezen kérésével.

„Örülök, hogy a miniszterelnök megértette és elfogadta a javaslatomat, így egy kicsit enyhülhet az ingyenes parkolás okozta káosz Budapesten. Fontos lenne, hogy a miniszterelnök gyakrabban hallgasson az emberekhez legközelebb álló önkormányzatokra, és nemcsak akkor, amikor már baj van, hanem a döntések meghozatala előtt is” – írta Karácsony Gergely vasárnap reggeli Facebook-bejegyzésében, miután a kormány elrendelte, hogy hétfőtől a lakott területen lévő, kereskedelmi célú parkolókat estétől reggelig díjfizetés nélkül használhatják az autósok. A főpolgármester posztjából kiderül, hogy Karácsony kettős mércét alkalmaz, mert elvárja, hogy a miniszterelnök és a kormány azonnal vegye figyelembe a városvezetők ajánlásait, de ő maga figyelmen kívül hagyja a fideszes polgármesterek javaslatait.

Az egyik ilyen a Városháza parkolójának az V. kerületi lakosok előtti megnyitása, amelyet Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere ajánlott meggondolásra. A polgármester emlékeztetett: Karácsony Gergely főpolgármester választási kampányában azt ígérte, hogy a Városháza parkolója közparkká alakul. Egy év eltelt, de még mindig a helyi politikusok autói parkolnak a téren. Ezért Szentgyörgyvölgyi felszólította a főpolgármestert, hogy adják át a parkolóhelyeket azoknak, akik a kerületben laknak. „Nem volt egy olyan főpolgármester, aki fontosnak érezte világossá tenni minden polgár számára, hogy a hivatal dolgozóinak és a helyi politikusok autóinál fontosabbak ők” – mondta Karácsony Gergely a kampányában zászlóshajóprojektként emlegetett Városháza udvarának megnyitása kapcsán. A főpolgármester szavait Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester idézte fel Facebook-oldalán.

 

 

 

– Vajon most van ilyen főpolgármester? – tette fel a kérdést a Belváros-Lipótváros polgármestere, aki hozzátette: egy év eltelt a főpolgármesteri ciklusból, de a Városháza udvara még mindig nem közpark. – Addig is, tisztelettel kérem Karácsony Gergely főpolgármester urat, hogy ha már az V. kerületi lakosoknak kizárólagos parkolóhelyek biztosítására nekem nem adott lehetőséget, akkor engedje át a Városháza udvarának parkolóhelyeit mindazoknak, akiknek az otthonuk az V. kerület. Itt az alkalom világossá tenni, hogy mennyire fontos önnek minden polgár – szólította fel Karácsonyt Gergelyt az V. kerület polgármestere, aki egy héttel korábban Karácsonyt a fővárosi parkolási rendelet felülvizsgálatára kérte. Szentgyörgyvölgyi előterjesztésében azt szorgalmazta, hogy a lakosságnak kialakítandó kizárólagos várakozóhelyek kijelölésére vonatkozó döntési kompetenciát ruházza át az egyes kerületek vezetésére. Szavai szerint leginkább az önkormányzatok ismerik a helyi viszonyokat, és ők képesek megítélni, hogy például mennyi parkolóhelyre van szükségük a kerület lakosainak.

Szombat este jelent meg a kormány parkolást könnyítő rendelkezése. A november 23-án hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban lehetővé tenni az ingyenes parkolást.

 

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gazemberek – Óriásit hazudott az Index Müller Cecíliáról

Bayer Show: brutális látlelet a pusztuló nyugatról – Videó