in , ,

Folytatódik a francia ellenállás a Teszkós Napóleon ellen

Franciaországban Macron megpróbálta megvalósítani a szélsőbaloldali világképet

Macron baloldali utópiája már most emberéletet követelt, de a liberális média mégis mentegeti

 

Franciaországban Macron megpróbálta megvalósítani a szélsőbaloldali világképet, amely a környezetvédelmi adó kivetésében öltött testet, és amely utópia, hasonlóan a kommunista nevezetű társadalmi kísérlethez, máris emberéletet követelt. Mindebben csak az a szomorú, hogy a baloldali média megpróbálja felmenteni Macront, és a megfoghatatlan és egyben megbüntethetetlen globalizációt teszi meg felelősnek.

A baloldali Le Monde francia lap eldöntötte (mert ő eldöntheti), hogy nem Emmanuel Macron felelős azért, hogy Franciaországban ezrek tüntetnek az üzemanyag környezetvédelmi adójának megemelése miatt.

A balközép lap kommentárja szerint a francia államfő az utakat blokkoló sárga mellényesek szavazataira soha nem számíthatott, és sanyarú helyzetükért a globalizáció és a világgazdasági folyamatok tehetők felelőssé. A francia elnök nem hibás, ellenben a populizmussal és a nacionalizmussal.

Az MTI tudósítása szerint a baloldali lap publicistája kétszínűen megállapítja, hogy a forradalmi hangulatot mindenképp csillapítani kell, elsősorban közbiztonsági okokból, hiszen a tüntetéseknek már egy halálos áldozata és több mint ötszáz sérültje van, de választási megfontolásból is, hiszen fél év múlva választások vannak. A szerző félve jegyzi meg, hogy nagy baj lesz akkor, ha ezek a feldühödött, elnyomott emberek, akik az elmúlt években tartózkodtak, ezúttal azért fognak az urnákhoz járulni, hogy megbüntessék a kormányt.

A Le Monde tanácsot is ad a francia kormánynak, szerintük tűzoltásként próbálják meg lassabban bevezetni a “környezetvédelmi adót”, mert Macront olyan szavazók támogatják,

akik elsősorban városban élő diplomások, a globalizáció nyertesei, vagyis annak a másik Franciaországnak a képviselői, amely nagyon érzékenyen viszonyul a klímaváltozáshoz.”

A francia balliberális lap mostani publicisztikája tűpontosan mutatja be azt a helyzetet, hogy milyen az, amikor a sajtó átveszi a politikai narratívaépítést, és egy szűk, városi réteg érdekeit és képzelt kirakatügyeit erőlteti rá egy utópiában hívő kormányzatra.

 

(888.hu)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Már megint a labanc – Kurzék tárt karokkal várják Sorost és a CEU-t is

Na, ugye! – Az összes fogyasztói tej áfája öt százalékra csökken 2019-ben