in , ,

Földi László: Angela Merkel korszakának vége

Semmire sem jutottak a vasárnapi brüsszeli migrációs minicsúcson a meghívott európai uniós vezetők

Semmire sem jutottak a vasárnapi brüsszeli migrációs minicsúcson a meghívott európai uniós vezetők. Nógrádi György szerint a brüsszeli minicsúcs elsődleges célja az volt, hogy megmentsék Merkelt, a migrációs krízis megoldása csak másodlagos volt. Földi László biztonságpolitikai szakértő kiemelte: Angela Merkel korszakának vége van. Kifejtette: az Európai Unióban betöltött szerepére pályázik többek között Emmanuel Macron és Sebastian Kurz is.

Európa ma biztonságpolitikai kihívások tömegével áll szemben – jelentette ki Földi László. Hozzátette: Európát ma alapvetően határozza meg a török-görög ellentét, az európai NATO jelenlét, a francia, német és a velük szemben álló V4-ek által képviselt migrációs politika,
és a katalán függetlenségi törekvések.

Földi László szerint, amikor sor kerül valamilyen európai vitára, akkor ezek az ellentétek együttesen jelennek meg a kérdésekben, melynek gyakori kimenetele, hogy emiatt nem születik eredmény.

FÖLDI LÁSZLÓ: A NÉMET BEVÁNDORLÁSPOLITIKAI VÁLTOZÁSNAK MERKEL AZ AKADÁLYA

Németországban Angela Merkel széke inog, mert a CDU-CSU egymásnak ment. Nincs német működő kormány – mondta Nógrádi György.

Echo Tv

(forrás:magyaridok.hu)

APÁTI BENCE – Merkel fogadja Orbánt, lehet tanulni belőle

ALBÁN ELLENÁLLÁS – Albánia nem akar migránstábort a területén