in ,

ALBÁN ELLENÁLLÁS – Albánia nem akar migránstábort a területén

Albánia nem kíván tábort építeni az Európai Unióba (EU) igyekvő menedékkérőknek – jelentette ki Edi Rama albán kormányfő a Bild című német lap szerdai számában

A balkáni ország miniszterelnöke kiemelte, hogy Albánia akkor sem hajlandó tábort építeni a menedékkérőknek, ha cserébe felvennék az EU-ba – adta hírül az MTI. A menekültválságot Albánia uniós csatlakozási folyamatától függetlenül kell megoldani – tette hozzá.

A kép csupán illusztráció. Migránstábor Párizsban.

Fotó: AFP

EU-s menekülttábort építeni Albániában azt jelentené, hogy az EU

lerakja valahová az elkeseredett embereket, mint a veszélyes hulladékot, amelyet egy ország sem akar elhelyezni a területén”

– mondta Edi Rama.

Albánia hajlandó hozzájárulni a válság megoldásához, de veszélyes lenne, ha a „hullámtörő” szerepét osztanák rá – mondta az EU-tagjelölt ország kormányfője.

Bild felidézte, hogy a még formálódó tervek szerint az EU-n kívül kellene felállítani központokat a közösség területére szóló menedékjogi kérelmek elbírálására. A lehetséges helyszínek között említik Líbiát és Albániát, de mindkét ország vezetése elutasítja a gondolatot, ami a Bild szerint erőteljesen visszavetheti a terv megvalósítását.

Az EU-tagállamok szakminiszterei kedden hagyták jóvá az Európai Bizottság javaslatát, amely szerint 2019 júniusában el lehet kezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Macedóniával. A tárgyalások hivatalos megkezdéséről a tagországok állam- és kormányfői döntenek.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Földi László: Angela Merkel korszakának vége

VÉGE, ENNYI VOLT – Jóváhagyta a brit királynő a Brexitet – Ezt a csatát Soros elveszítette!