in ,

Figyelem! – Kedden szavaz a parlament a Sargentini-jelentésről

Megint kiderül, ki kinek az oldalán áll

A parlament hivatalos honlapjáról kiderül, hogy kedden szavaznak majd Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló határozati javaslatról.

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Soros-féle Sargentini-jelentés elutasításáról szóló kormánypárti határozati javaslatról október közepén hozhatnak döntést, végül a parlament jövőhét keddre tűzte ki ennek időpontját.

A Sargentini-jelentést és a nemzeti szuverenitás részét képező határvédelem uniós felügyelet alá helyezését elutasító, Kocsis Máté, Gulyás Gergely, Böröcz László, Nacsa Lőrinc, Halász János képviselők által beterjesztett dokumentumot a szavazás előtt az európai ügyek bizottsága, az igazságügyi bizottság, a honvédelmi és rendészeti bizottság, a nemzetbiztonsági bizottság és a gazdasági bizottság is megtárgyalta – írja a Magyar Idők.

A vitákat követően a bizottsági tagok többsége támogatásáról biztosította a javaslatot.

A dokumentum parlamenti vitájában a kormány támogatta, hogy az Országgyűlés erős üzenetet küldjön a Sargentini-jelentés elfogadóinak. Az ellenzék szerint az EP képviselőinek többsége nem Magyarországot, hanem a kormányt és a jogállamiság hazai állapotát ítélte el, bírálta.

Orbán Viktor azonban számos EP-képviselő támogatását élvezi. 197 EP-képviselő szavazott a Sargentini-jelentés ellen Brüsszelben. Azóta számos ország állt a magyar miniszterelnök, a kormánypárt és ezzel együtt Magyarország mellé a zöldpárti politikus, Judith Sargentini rágalmazásainak elutasítása kapcsán.

 

 

(forrás: Csordás Bettina, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Milyen mélyszegénység??? – Megduplázódott a magyarok vagyona

Pörög a magyar gazdaság – Ömlik a (német) pénz a magyar gazdaságba