in ,

Fidesz: Szánalmas, hogy Havas magyarázkodik

Havasnak kaputt

Úgy tűnik, egyre kevesebb a levegő Havas Henrik (képünkön) körül. Szűk két hét leforgása alatt nem csak a munkáját veszítette el, de egyre gyűlik azoknak a száma, akiket – legalábbis az áldozatok szerint – szexuálisan zaklatott. A tévés kezdetben szűkszavúan reagált a vádakra, de az ügyek gyarapodásával párhuzamosan egyre több helyen véleményezte a botrányt. A Jobbikhoz közel álló N1TV-ben például rendszeres vendég. Az ATV végül felfüggesztette és levette a képernyőről. Az újságíró mindeközben egyfajta összeesküvést vélt felfedezni a háttérben. Szerinte a botrányt a Fidesz pénzeli, és az elsőként megszólaló Baukó Éva kétmillió forintot kapott azért, hogy rossz hírét keltse.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Utóbbival kapcsolatban megkerestük a Fideszt is, amelynek sajtóirodája kérdésünkre azt válaszolta: – A Fidesz az erőszak minden formáját kategorikusan elutasítja. Szánalmasnak tartjuk azt az igyekezetet, ahogy akár Havas Henrik, akár a balliberális oldal más szereplői politikai ügyet akarnak kreálni egy több tanúvallomással alátámasztott zaklatási ügyből. Hozzátették: az erőszakot bárki követi el, esetében nem érvényesülhet kettős mérce.

A közvéleményt is megosztja a botrány. Majtényi László szerint például örvendetes, hogy már nem hagyjuk szó nélkül a zaklatást. A jogász szemével nézve a dolgot azonban óvatosságra int: – Fontosnak tartom az objektivitást és az óvatosságot, mert a bíróságon is bizonyítani kell majd a vádakat.

Gesztesi Károly szűkszavúan válaszolt kérdésünkre: „Földön fekvő emberbe nem rúgunk bele. Felemeljük, aztán megküzdünk vele” – fogalmazott sokat sejtetően. Liptai Claudia volt férjének ugyanis még évekkel ezelőtt volt dolga Havassal, amikor az a feleségét zaklatta. – Annak idején szemtől szembe intéztem el Havassal ezt a helyzetet. Az, hogy akkor erre a társadalom miért nem reagált, már nem az én dolgom megítélni, a magam részéről az ügyet lezártam – tette hozzá.
(Tar Hajnalka, magyaridok.hu)

 

Simicska csicska lapja a Magyar Nemzet, most elővette az ügynök témát – Szerintük a Fidesz ebből rosszul jönne ki. Szerintünk meg nem.

Jó hír a diákoknak, fiataloknak! – Segít az albérleti támogatás – Emelkedik jövőre a munkáltató által öt évig adómentesen nyújtható, mobilitási célú lakhatási támogatás