in , ,

Ferit becsicskította a közmédia – MTVA: jogerősen hét pert veszített a Gyurcsány-párt a közmédiával szemben

A Kúria megerősítette, az Országos Sajtószolgálatnak joga van minden olyan közlemény kiadását megtagadni, amely alkalmas lehet más személy személyiségi jogainak megsértésére.

Jogerősen hét pert veszített a Gyurcsány-párt a közmédiával szemben – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtó- és marketingirodája csütörtökön az MTI-vel, azt is hangsúlyozva, hogy precedensértékű ítéletet hozott a Kúria.

A közlemény szerint a Demokratikus Koalíció a közmédiával szemben valamennyi perét jogerősen elvesztette, amelyet az MTI Országos Sajtószolgálat (OS) közleménykiadási gyakorlata ellen indított. Hozzátették, a DK „pártállami időket idéző módon” igyekezett nyomást gyakorolni a független MTI működésére. „A gyakorlattal kénytelenek lesznek felhagyni, mert döntésével a Kúria megerősítette, hogy az Országos Sajtószolgálatnak joga van minden olyan közlemény kiadását megtagadni, amelyről feltételezhető, hogy az alkalmas lehet más személy személyiségi jogainak megsértésére, valamint azt is kimondta, hogy az

MTI-t megilleti a szerkesztői szabadság

– írták. Az MTVA beszámolt arról, hogy az öttagú bírói tanács részvételével folytatott felülvizsgálati eljárást lezáró ítéletében a Kúria kimondta: jogosan utasította vissza az Országos Sajtószolgálat a Demokratikus Koalíció közleményeinek kiadását.

A bíróság döntése szerint a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény nemzeti hírügynökségre vonatkozó rendelkezéseiből nem következik, hogy az OS-szolgáltatás keretében bárkinek joga lenne követelni egy konkrét közlemény közzétételét – írták. Felidézték, hogy a baloldali párt előzőleg hat esetben fordult bírósághoz,

kifogásolva az MTI közleménykiadási gyakorlatát,

noha az Országos Sajtószolgálat szolgáltatásának igénybevételekor a közszolgálati médiaszolgáltató közleménymérlegelési jogosultságát írásbeli szerződésben elismerte, amelyről korábban a Kúria – szintén a DK által indított perben – kimondta, hogy a szerződéses feltételek jogszerűek.

A most meghozott végleges bírósági döntés értelmében a Demokratikus Koalíció mint felperes köteles megfizetni a teljes perköltséget, vagyis az első-, a másodfokú és a felülvizsgálati eljárás költségét is az alperes Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-nek – áll a közleményben.

(MTI)

 


 

 

Akkor erről ennyit, Feri.

Ezt benézted!

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Ez hányás – Kamu Genyó megint nem Budapesttel foglalkozik, hanem politizál: „Arra kérem a budapesti orvosokat, maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának”

Már 30 ezren látták – Nacsa Lőrinc 20 mp alatt megsemmisítette a parlamentben a teljes Momentumot! Videó