in ,

Feri megint részeg volt

Csak a szokásos…

Feri kiment, mit kiment, kitántorgott valami rétre, és elmondta szokásos tirádáját.

Tiráda a legjobb szó, mert az értelmező kéziszótár szerint ezt jelenti: hosszú, szenvedélyes színpadi monológ’; ‘szóáradat, szóvirágos beszéd.
Tökéletesen illik a kifejezés Feri monológjára. Sőt, nemcsak szóvirágos, hanem borvirágos is. A rhinophymát vagyis a borvirágos orrot, ahogy az elnevezés is utal rá, a mindennapokban az emberek általában a túlzott mértékű alkoholfogyasztással hozzák kapcsolatba. Lefolyását tekintve az orron, az orcákon, az állon és a szemek körül a bőr vöröses színezetet ölt, égő érzés kíséretében gyulladttá válik. Idővel értágulatok, gyulladásos, gennyet is tartalmazó csomók jelennek meg a faggyúmirigyek környékén, az orron, arcon, nyakon. A kezdetben többnyire csak időszakosan fellépő (órákon, napokon keresztül fennálló), esetenként rohamszerű tünetek az idő előrehaladtával állandósulhatnak.

Na, de vissza Ferihez. Ő 2006 óta szarban van: azóta utálja őt a nép. Nem véletlenül. Nem elég, hogy egy tolvaj milliárdosról van szó, aki egy zsidóktól rabolt villában lakik, hanem 2006-ban saját népére lövetett, és tucatnyi ember szemét lövette ki, a kilőtt szemű Cs. Attila pedig 2013-ban öngyilkos lett.

Feri sétál a réten, és összefogásról álmodozik, de lehet, hogy hallucinál. Az alkoholos hallucinózis alkoholbetegeknél megjelenő elmebántalom, melyet nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása, vagy alkoholmegvonás válthat ki. Az alkoholos hallucinózis kialakulását elősegíti a hosszútávú, súlyos alkoholfogyasztás, vagy egyéb pszichoaktív szerek használata is. A hallucinációk hirtelen jelentkeznek és a beteg tiszta tudata miatt különösen valószerűnek hatnak. Félelmet és szorongást okoznak, és befolyásolhatják a beteg viselkedését.

Ferinek nem kormányt kellene adni a kezébe, hanem gyógyszert, amivel idült alkoholizmusát kezelheti, ugyanis az alkoholfogyasztás abbahagyását követően megvonási tünetek jelentkeznek (fokozott izzadás, végtagremegés, nyugtalanság, vérnyomás-emelkedés, szapora szívverés, hányinger, esetenként epilepsziás görcsrohamok), mely gyógyszeres kezelést igényel.

Feri, hagyd abba a politikát!

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Semmi jel nem utal arra, hogy az Orbán-kormány tömeggyilkos, Kásler pedig „hentes” lenne – Az ellenzék kérjen bocsánatot! – Videó

Hoppá! Az első hónap nem hozott magyar összeomlást – Íme a számok