in ,

Fellebbeztek Czeglédy képviselő-jelöltsége ellen | Magyar Idők

A választás tisztaságának megóvása, valamint a jóhiszemű és rendeltetés­szerű joggyakorlás érdekében megfellebbezte Czeglédy Csaba képviselő­jelöltté nyilvánítását Tényi István

 

A választás tisztaságának megóvása, valamint a jóhiszemű és rendeltetés­szerű joggyakorlás érdekében megfellebbezte Czeglédy Csaba képviselő­jelöltté nyilvánítását Tényi István, közölte lapunkkal maga a bejelentő. Hozzátette: az illetékes választási bizottsághoz benyújtott fellebbezéséről értesítette a Legfőbb Ügyészséget is, azt kérve, hogy a választási bizottság vagy végső esetben a Kúria jogerős döntése után soron kívül kérjék a Nemzeti Választási Bizottságtól Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését. A jogerős döntés legkorábban jövő hét első napjaiban születhet meg.

Az előzetes letartóztatásban lévő szocialista politikust független jelöltként vette nyilvántartásba tegnap Vas megye 1-es számú, szombathelyi székhelyű választókerületének választási bizottsága. Tényi István kifejtette, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de egy képviselő­jelöltnek példaképnek, makulátlannak kell lennie. Álláspontja szerint a választási bizottságnak el kell utasítania Czeglédy Csaba országgyűlési képviselőjelöltként való nyilvántartásba vételét. Amennyiben azonban jogerőssé válik Czeglédy jelöltsége, mentelmi jog illeti meg, és azonnal szabadlábra kell helyezni.

Fotós: Karnok Csaba

A Fidesz közleményében felháborítónak nevezte az ügyet, szerintük ugyanis a politikus gátlástalanul visszaél a joggal, csak azért jelölteti magát, mert a mentelmi jog által akar kiszabadulni az előzetesből, „így akarja megúszni a börtönt, sőt minden bizonnyal el akar szökni” – olvasható a Fidesz közleményében. Hozzátették: Czeglédy Csaba áfacsalási ügye Gyurcsány és az egész baloldal korrupciós ügye, az általa „elnyelt” milliárdok a Demokratikus Koalícióhoz és az MSZP-hez vándorolhattak, a képviselőért ezért Gyurcsány Ferenc pártelnök és a szocialisták a felelősek, de falaznak neki, mert így akarják megúszni az ügyet – fogalmazott a kormánypárt.

Ismert, hogy Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között diákmunka közvetítésével foglalkozó céghálózatot alakított ki. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek a tevékenységével.

(forrás:Szemán László János, magyaridok.hu)

Márfi érsek – Ez invázió, “a Föld déli fele elfoglalja az északit”

Interjú az egyik olimpiai bajnokkal