in ,

Fegyőr még mindig buta: nem tudja, hogy egy EP-frakcióban ül Andrej Babissal

Fekete-Győr András amiatt örül Facebook-posztjában, hogy európai parlamenti frakciótársa, a Renew Europe tagjaként politizáló ANO elveszítette a csehországi választásokat.

Fekete-Győr András saját frakciótársa, Andrej Babis vereségének, és Orbán Viktor szövetségese győzelmének örül. 

„2021-ben Csehországban ötpárti koalíciós kormány váltotta le az Európa-ellenes cseh miniszterelnököt, Orbán Viktor üzlettársát, Andrej Babist. 2022-ben Magyarországon hatpárti koalíciós kormány fogja leváltani az EU-ellenes miniszterelnököt, Orbán Viktort. Egy új, igazságos, 21. századi Magyarország időszaka fog bekövetkezni” – örvendezett Fekete-Győr András európai testvérpártja, az Andrej Babis vezette ANO választási vereségének.

 

 

 

Orbán Viktor a mai napon tárgyalt Mateusz Morawieczki lengyel kormányfővel és Matteo Salvinivel egy új, jobboldali pártszövetség létrehozásáról. Az Andrej Babis kormányát váltó pártszövetség vezetője pedig az a Petr Fiala, a Polgári Demokrata Párt vezetője, akinek pártja a formálódó szövetség tagja, hisz ma a lengyel kormánypártot is magába foglaló Európai Demokraták és Reformerek frakciójához tartozik.

Fekete-Győr András 3 éve még az ALDE-ról sem tudta, hogy mi az, pedig akkor már be akartak lépni oda. Rónai Egon magyarázta el neki élő adásban, hogy az ALDE a liberálisok pártcsaládja.

 

Rónai Egon: – Igaz az, hogy a Liberálisokhoz szeretnének csatlakozni?
Fekete-Győr András: – Én nem tudom, hogy melyik a liberális párt. […] Az egyik lehetőség az ALDE nevű formáció. […]
Rónai Egon: – Ez utóbbit tartják a Liberálisoknak, azt ugye tudja?
Fekete-Győr: – Most már tudom.

 

Felmerül tehát a kérdés: ha Európa-ellenes Babis, akkor vajon a momentumosok kezdemenyezik-e az ANO kizarasat a Renew Europe frakciójából? Illetve miért ülnek egy frakcióban egy általuk Európa-ellenesnek tartott politikussal?

 

(mandiner.hu)

 


 

mindenszo.hu kommentár: Fegyőr a magyar politikai élet Fekete Pákója!

 

 

 

Add tovább!

Ebből embertelen sivalkodás lesz! Orbán: Koreai egyetemi kampusz létesülhet Budapesten

A kormány nem hátrál! Megtámadta az Alkotmánybíróságon a kormány a Kúria döntését