in ,

Ezt megint benézte az ellenzék: már késő, a Fudan népszavazás elbukott! Kifutottak az időből!

a baloldal kifutott az időből

A baloldal kifutott az időből, nem ismeri a szabályokat, vagy nem veszi azokat komolyan és csak hitegetik a választóikat az általuk kezdeményezett népszavazással – nyilatkozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Nemzet szerdai számában.

Hiába szeretnék a balliberális erők, hogy az országgyűlési választásokkal egy időben sor kerüljön az általuk kezdeményezett népszavazásra, a jogi-eljárásrendi korlátok, valamint a referendumot övező érdektelenség miatt erre nem fog sor kerülni – vélekedett az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Nemzetnek. Már a kérdések tavaly nyári benyújtásakor is teljesen világos volt, hogy erre a referendumra leghamarabb nyáron kerülhetne sor.

 

 

Gondoljunk csak bele, hogy a korábbi szociális népszavazást a Fidesz 2006 októberében kezdeményezte, a szavazás maga azonban csak 2008 márciusában volt!

– fogalmazott Szánthó Miklós. A baloldalnak össze kell gyűjtenie minimum kétszázezer aláírást, ezután a választási szerveknek ellenőrizniük kell az aláírásokat, amire hatvan nap van. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése ellen jogorvoslattal lehet élni. A bíróság kedvező döntéséről az NVB tájékoztatja az Országgyűlés elnökét, de akkor már március közepe, vagy akár május is lehet – közölte. A parlamentnek ilyenkor néhány napon belül el kell rendelnie a népszavazást, de ezt is meg lehet támadni az Alkotmánybíróságon és támogató állásfoglalás esetén is csak azután, leghamarabb áprilisban, de inkább június-júliusban tudja kitűzni a népszavazás időpontját a köztársasági elnök és ez az időpont a kitűzéstől számított hetven-kilencven nap között lehet – mondta az igazgató. A vonatkozó jogszabályok és a joggyakorlat régóta ismeretes, a baloldal tehát vagy nem ismeri a szabályokat, vagy nem veszi azokat komolyan, megtévesztve és alaptalanul hitegetve a választópolgárokat – tette hozzá.

Mintha ez még nem lenne elég, kedden, a népszavazás április 3-ra történő kitűzését követően a nyílt társadalom hálózatához tartozó TASZ nevű emberi jogi fundamentalista szervezet újra megtámadta a gyermekvédelmi kérdéseket az Alkotmánybíróságon, most nem az országgyűlési, hanem a korábbi bírósági döntést kifogásolják. Bár a gyerekek genderérzékenyítését hevesen pártoló szervezet az újabb aknamunkájával már nem tudja felülírni az államfő döntését, látható, hogy antidemokratikus elkötelezettségükről tanúbizonyságot téve még az utolsó utáni jogi eszközt is bevetik, hogy gáncsolják a referendumot, ezáltal védelmezzék a genderőrületet, azt célozva, hogy védelem nélkül maradjanak a legvédtelenebbek, a gyermekeink

– nyilatkozta Szánthó Miklós a Magyar Nemzetnek.

 

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Bemutatjuk mitől kretén az ellenzék viselkedése

Ezt is az adófizetők fizetik – Rejtélyes ingatlanokat bérel közpénzen Szabó Tímea az adatRADAR szerint