in ,

Ezt is az adófizetők fizetik – Rejtélyes ingatlanokat bérel közpénzen Szabó Tímea az adatRADAR szerint

Az Adatradar információi szerint bár közösségi oldalán nyoma sincs, de az Országgyűlés honlapján fellelhető adatok szerint két irodát is bérel Szabó Tímea

Az Adatradar információi szerint bár közösségi oldalán nyoma sincs, de az Országgyűlés honlapján fellelhető adatok szerint két irodát is bérel Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa. Karácsony Gergely párttársa a képviselői költségtérítés terhére egy rejtélyes kínai vegyeskereskedőtől bérel ingatlant, az előző ciklusban pedig egy spanyol üzletemberrel állt kapcsolatban – legalábbis akkor a jelek szerint ugyanazt az irodát bérelte, amit a pártja és annak alapítványai is használt. 

2018. november 11-vel az Országgyűlés Hivatalán keresztül határozatlan idejű szerződést kötött Wang Linxiao vegyeskereskedővel, valamint a főtevékenysége szerint irodai gépek beszerzésére és beszerelésére szakosodott Pezo Info Kft-vel. Egyiktől 223, a másiktól 130 ezer forintért, összesen tehát több mint 350 ezer forintért bérel irodát havonta. Wang Linxiaóról sokat nem lehet tudni. A Google a cégtárakon és az Országház oldalán kívül nem dob ki rá magyar találatot, mindezekből pedig annyi szűrhető le, hogy jelenleg Mammutfenyő Hungary Kft. néven visz egy vegyesboltot üzemeltető céget, korábban pedig egy kifőzdét vezetett – írja az Adatradar.

 

 

A Pezo Info ugyanakkor a hírekbe is bekerült, amikor a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2019-ben megállapította, hogy az Irodatechnikai és Pénztárgép Szervizek Országos Ipartestülete, valamint számos forgalmazó és szervizelő cég jogsértő magatartást tanúsított: egyeztették az áraikat és forgalmazói díjaikat (azaz kartelleztek) a pénztárgépek éves felülvizsgálatára, valamint ezekre vonatkozó ajánlásokat is közzétettek.

Az irodák címei még csak nem is nyilvánosak, legalábbis az országgyűlési képviselő oldalán nem közölte egyiket sem. Különféle hírlevelekben ugyanakkor a Paulay Ede utca 50. szám II. emelete kerül elő, mint olyan hely, ahol Szabó Tímeával találkozni lehet. Ez a Párbeszéd székhelyének és a Karácsony-féle párt alapítványának, a Megújuló Magyarországértnak a címe. A parlament.hu-n elérhető adatok szerint Szabó 2014 és 2018 között, tehát az előző választási ciklusban másoktól, az Augustín Marsa Serrats által vezetett Aramo Invest Kft.-től bérelt irodát havi 369 ezer forintért, tehát összességében a mostanihoz hasonló összegért. A madridi üzletember, akiről szintén nem lelhető fel túl sok információ a neten, 2018 után kiszállt a cégből, amely most többek között a beszédes nevű Paulay 50. Befektetési Kft. érdekeltségébe tartozik.

Egy közadatigénylésből tudható, hogy a Paulay Ede utca 50. II. emeletét a kérdéses időben a Párbeszéd alapítványa 502,5 Euró+áfa/hó áron bérelte az Aramo Investtől, tehát nagyjából 220 ezer forintért. Ajtó nincs megadva; ebből feltételezhető, hogy az emeleten egyetlen irodát adtak ki, amit vagy szokatlan módon hárman (a párt, az alapítvány és Szabó Tímea) béreltek egyszerre (ez esetben elképesztő, körülbelül 700–800 ezer forintos áron), vagy arról van csupán szó, hogy a Párbeszéd a közpénzek terhére csökkentette irodai kiadásait.

Szabó Tímeának nincsen köze a VI. kerülethez, hiszen a vagyonnyilatkozata szerint Óbudán lakik, és ott is indul a választáson.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Ezt megint benézte az ellenzék: már késő, a Fudan népszavazás elbukott! Kifutottak az időből!

Jakab meghülyült az ÁRSTOP bejelentésétől – Őrült sivalkodásba kezdett