in , ,

Ezt is benézték a libsik – Fidesz: az Elios-jelentés nem volt más, mint Brüsszel sikertelen kampánya

Több hónapos hatósági vizsgálat után bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli kampányjelentés

Több hónapos hatósági vizsgálat után bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli kampányjelentés. A tavaszi országgyűlési választások előtt bevándorláspárti brüsszeli politikusok kísérletet tettek a magyar választások befolyásolására. A magyar hatóságok minden ügyet kivizsgálnak. Ebben az esetben is ez történt. Az alapos hatósági vizsgálat cáfolta a brüsszeli kampányjelentésben szereplő rágalmakat – közölte szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

 

Gál Kristóf az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden jelentette be, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlásai alapján a Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte. Az eljárásban jelentős mennyiségű iratanyagot foglaltak le és vettek – a társhatóságok bevonásával – revízió alá, elvégezték a büntetőeljárási törvény előírásainak megfelelő valamennyi nyomozati cselekményt. Megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, így az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették –jelentette ki. Gál Kristóf emlékeztetett: az OLAF a LED-alapú közvilágítás kiépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárásokban vélelmezte magyar vállalkozások jogellenes együttműködését, valamint feltételezte az elvégzett munkák túlszámlázását. Az OLAF jelentésében foglaltakat a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá.

Ahogy az várható volt, a bejelentés után a a hazai ellenzék nagyon elszomorodott, mivel korábban hatalmas potenciált láttak abban, hogy Orbán Viktor vejét, így a miniszterelnök családját össze tudják kötni a kreált Elios-üggyel, néhány orgánumuk már több évtizednyi börtönnel, és mesés vagyonok elkobzásával igyekezett feltüzelni híveit.

Bár vehemensen tagadja, hogy balra tolódna, szerdán már a liberálisok egyik vesszőparipája, az Európai Ügyészséghez csatlakozás szükségességének mantrájával reagált a nyomozás megszüntetésére a Jobbik. Az MSZP szerint a lezárt eljárás azt mutatja meg, hogy Magyarországon vannak érinthetetlen emberek. Harangozó Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mindenki, aki a nyomozásban és annak megszüntetésében részt vett, szégyent hozott az egyenruhájára, a teljes rendőri állományra és az ügyészi szervezetre. Meglepő, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az Elios-ügyben Magyarországon, mivel az OLAF jelentése meggyőző bizonyítékokat tartalmazott a szabálytalanságokra – közölte az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának elnöke szerdán. Ingeborg Grässle hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság regionális politikai főigazgatóságának elemeznie kell a magyarországi nyomozás eredményét.

A Fidesz szerint a Jobbik és az MSZP tele van korrupciós ügyekkel, a nagyobbik kormánypárt szerint a jobbikos Szilágyi Györgynek a saját családja szerencsejátékos százmillióival, zavaros cégügyeivel és azzal kell elszámolnia, hogy a pártja törvénytelenül finanszírozta saját kampányát, a szocialisták pedig szoros kapcsolatot ápolnak a börtönben ülő Czeglédy Csabával, aki diákokat károsított és lopott meg. 

Forrás: MTI/PS. Fotó: PS

(forrás:pestisracok.hu)

Permanens isiász – Juncker Helsinkiben is isiászos volt – Orbán segített az ajtónyitásban (videó!)

“Marx magasztalása abszurditás” – Orbán Viktor helyretette Junckert és a néppártnak is ébresztőt fújt