in , ,

“Marx magasztalása abszurditás” – Orbán Viktor helyretette Junckert és a néppártnak is ébresztőt fújt

Határozott, kemény és észhez térítő beszédben tette helyre az Európai Néppártot Orbán Viktor magyar miniszterelnök

Határozott, kemény és észhez térítő beszédben tette helyre az Európai Néppártot Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki a pártcsalád és a közösség mellett az Európai Bizottság májusban leköszönő elnökének, Jean-Claude Junckernek is üzent. “Felejtsük el az olyan abszurditásokat, mint Fidel Castro és Karl Marx dicsérete. Vissza kell térni a szellemi gyökereinkhez és meg kell hirdetni a kereszténydemokrácia reneszánszát” – mondta Orbán Viktor utalva Juncker korábbi nyílt Marx-magasztalására. Európa a nemzetek Európája lesz, vagy nem lesz – egyértelműsítette a magyar kormányfő.

Orbán Viktor arra is felhívta a néppárt tagjainak a figyelmét, hogy az emberek oldalán kell állni, meg kell védeni őket az illegális migrációtól, a terrorizmustól, a bűnözéstől és a gazdasági bajoktól, újra fel kel írni a zászlóra, hogy a néptől, a nép által, a népért. 

 

SZARVAS SZILVESZTER (Helsinki) – PestiSrácok.hu

A nemzetek nélkül Európa elvesztené identitását, elvesztené lelki és kulturális arculatát, így Európa a nemzetek Európája lesz, vagy nem lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EEP) kongresszusán csütörtökön Helsinkiben. A kormányfő szerint sikeres nemzetek nélkül nincs erős Európa.

“A szocialisták, liberálisok és zöldek lelki identitását vesztett Európát akarnak gyökerek és szellem nélkül, mi azonban a nemzetek Európáját akarjuk, amely keresztény és demokrata. A néppárt korábban két lábbal a földön állt, de mára ez megváltozott. Öt éve az EPP vezeti Európát, miközben az angolokat nem tudták az unión belül, a migránsokat meg az unión kívül tartani. Ezért vállalni kell a felelősséget. A néppárt a győztesek pártja, ideje, hogy újra győztesként gondolkodjunk, cselekedjünk és győztesként viselkedjünk” – fogalmazott Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök beszédében a finn Alexander Stubb csúcsjelöltnek és Junckernek is üzent, az Európai Bizottság elnökét elegánsan, de határozottan tette helyre. Előbbiről azt mondta, a néppárt sose szavazzon bizalmat olyanoknak, akiknek az az ambíciójuk, hogy a liberálisok kritikáját behozzák az EPP-be. “Felejtsük el az olyan abszurditásokat, mint Fidel Castro és Karl Marx dicsérete. Vissza kell térni a szellemi gyökereinkhez és meg kell hirdetni a kereszténydemokrácia reneszánszát” – mondta Orbán Viktor utalva Juncker korábbi nyílt Marx-magasztalására.

Junckernek is üzent Orbán Viktor. Fotó: PS

Orbán Viktor szerint nem a liberálisoknak kell megfelelni, az ellenfelekre nem szabad hallgatni. Vereségre ítéljük magunkat, ha a liberálisok és a szocialisták a mérce és nekik akarunk megfelelni – folytatta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a győzelem kulcsa az emberek képviselete. Az emberek oldalán kell állni. Védjük meg őket az illegális migrációtól, a terrorizmustól, a bűnözéstől és a gazdasági bajoktól, írjuk fel újra a zászlónkra a régi igazságot: a néptől, a nép által, a népért” – nyomatékosította, majd világossá tette, a Fidesz és a KDNP Manfred Webert támogatja, akinek megköszönte, hogy tavasszal Magyarországon támogatta a párt választási sikerét. Hozzátette: a Fidesz mindent meg fog tenni, hogy jövőre sikerre vezesse az EPP-t Magyarországon.

Angela Merkel és Orbán Viktor az EPP kongresszusán Helsinkiben. Fotó: PestiSrácok.hu

Beszédében a miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy pénteken lesz a berlini fal leomlásának évfordulója. “Nagy pillanat, Európa újraegyesítésének pillanata volt ez” – fogalmazott. Közölte: “mi, akiket odadobtak a Szovjetuniónak, sosem hittük el, hogy létezik két Európa”, a közép-európai szabadságharcosok mindig tudták, hogy Európa csak egy van, és “mi csak az újraegyesített Európában kaphatjuk vissza a szabadságunkat”. Orbán Viktor emlékeztetett,  Fidesz az Európa újraegyesítéséért folytatott harcokban született. Kiemelte: jó látni, hogy “nemcsak mi, de a többi közép-európai ország antikommunista, szabadságpárti és Európa-párti pártjai is itt vannak velünk együtt az EPP-ben”: lengyelek, szlovének, csehek, szlovákok, horvátok, románok, szerbek, bolgárok és a baltiak is. Ez kitűnő alkalom arra, hogy tisztelegjünk a Néppárt egyik legkiválóbb államférfija, Helmut Kohl kancellár előtt, aki “legutóbbi, máltai kongresszusunk óta itt hagyott bennünket” – mondta, kiemelve, hogy ő volt az, aki meghívta a Fideszt a Néppárt soraiba, és megértette: van, hogy egy család tagjai nem értenek egyet, de mindig egységesek.

Fotók: PestiSrácok.hu

(forrás: Szarvas Szilveszter, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ezt is benézték a libsik – Fidesz: az Elios-jelentés nem volt más, mint Brüsszel sikertelen kampánya

Nyílt levél Tóta W. Árpádnak, aki szerint a magyarok “büdös magyar migránsok”