in ,

Ezeket tudjuk tenni, hogy legyőzzük ezt a rohadt vírust!

Pár ötlet, ami nem árthat

Az első és legfontosabb, hogy kövessük az Operatív Törzs sajtótájékoztatóit, osszuk meg a koronavirus.gov.hu híreit és kövessük az utasításokat, tartsuk be a szabályokat!

Ezen felül is tehetünk magunkért és szeretteinkért, íme pár további megfontolandó javaslat.

 

Fertőtlenítés, fertőtlenítés és fertőtlenítés!

Mi úgy csináljuk, hogy amit kitesszük a lakásból / házból a lábunkat, kesztyűt húzunk, előtte fertőtlenítjük a kezünket, kilépéskor a kilincseket is, ha társasházból, lakásból távozunk, akkor a kijárati gombot / kilincset is fertőtlenítjük. Amennyiben kocsival megyünk, a kocsiba van előkészített fertőtlenítő (vírusölő fajta!) kendő, vagy spray, és a kormánykereket, a váltót, kéziféket és a kezünket is újra fertőtlenítjük. Az ablak sokszor le van engedve, szellőzzön a kocsi is, ne maradjon bent semmi, cserélődjön a levegő.

 

Tömegközlekedés?

Kerüljük! TOTÁLISAN! Akinek muszáj közlekednie, az szerezzen be (ha tud egyáltalán) ffp2, vagy ffp3 maszkot és viseljen kesztyűt! Próbáljon ne kapaszkodni a kapaszkodóba, vagy előtte fertőtlenítő kendővel fertőtlenítse! Ne álljunk közel egymáshoz lehetőség szerint. Ha előre látjuk, hogy sokan vannak a járaton, várjunk egy másik buszt, villamost, metrót….

 

Tárgyak

Mivel alaposan átolvastuk egy rakás hírportál elemzését, tulajdonképpen egészen pontosan a szakma sem tudja megmondani, melyik tárgyon meddig marad meg ez a kurva koronavírus! Akár pár óra, de több nap is lehet! 2-5 nap is akár! Tehát a tárgyakat fertőtlenítsük! Fertőtlenítsük az élelmiszert, vagy annak a csomagolását! Igyekezzünk előre csomagolt, teljesen zárt élelmiszert venni! Konzerv, leves, stb. A csomagolást otthon fertőtlenítsük!!!

 

Edzés

Ennek nem fognak örülni az edzőtermi hálózatok és vállalkozások, sorry, de edzőtermi edzés szerintünk: kuka!
Futás ok, otthoni súlyzózás, otthoni gyakorlatok, oké.

 

Kirándulás

Elvileg a kirándulás jó, de csakis olyan helyen, ahol nincsenek emberek, vagy nem sokan vannak, vagy nincsenek tárgyak, korlátok, amit előtte sok ember megfoghatott korábban. Legyen nálunk fertőtlenítő az utazás során: spray, vagy fertőtlenítő kendő!
Ne tömegközlekedéssel menjünk kirándulni, ha tehetjük csakis kocsival!

 

Bevásárlás

Nagy boltok, hálózatok: kuka! Ha csak nagyobb bevásárlóban tudsz bevásárolni, akkor menj nyitásra, vagy talán pont zárás előtt, amikor nagyon kevés ember van, vagy szinte üres az üzlet. Amennyiben van rá mód, inkább kisebb boltban vásárolj, a sarki boltban, amivel egyrészt támogatod a helyi magyar kiskereskedőket is, valamint nem vagy emberek között és kisebb a fertőzés veszélye is. Kesztyűben vásárolj, az utcán is legyen rajtad vékony gumikesztyű, ahogy kilépsz az utcára!  Bevásárlás után minden bevásárolt cuccot alaposan fertőtleníts!

 

Posta átvétele

Az újság necces, sok oldala van, nehezen lehet minden oldalt fertőtleníteni, meg el is ázik. Ezért tedd félre jó pár napra, és csak később olvasd őket, vagy olvasd kesztyűben: ez van. Nagyszülőnek, időseknek ne adj újságot!!!!!! Olvasd fel neki inkább a híreket! A postás rengeteg emberrel találkozik, az újság is rengeteg emberrel találkozik. A postát, a borítékot is fertőtlenítsd, főleg ha időseknek szóló levelekről van szó, Te vidd be neki, a borítékot előre lefertőtlenítve. Nem baj, ha a boríték elázik, a benne levő tartalom a lényeg.

 

Idősek és karantén

Mi már napok óta megtettük. Karantén van. Mindent lefertőtlenítve adj be a szeretteidnek, ha Te nem velük laksz. Ha velük laksz és Te mobilis vagy, kimozdulsz, de van lehetőséget máshol lakni, akkor menj máshová addig, persze csakis akkor, ha az idős szeretteid el tudják látni magukat nélküled is. Vásárolj be nekik, fertőtleníts mindent, tedd be az udvarra a vásárolt élelmiszert, a családtagod pedig kijön érte és beviszi, így nem érintkeztek, hiszen ha Te fiatal vagy, vírushordozó lehetsz, minden tünet nélkül! Te maradj az udvaron és az ablakból beszélgessetek egymással a járvány idejére. Addig senki se be, se ki!

 

Munka, home office

Aki teheti, csakis, kizárólag HOME OFFICE, otthoni munkavégzés! Amennyiben nem fér el a betonkeverő otthon, mert pl. kőműves vagy, akkor kövesd a fenti fertőtlenítési szabályokat, úgy járj munkába.

 

 

Ha mindezeket napi szinten megtesszük, előbb-utóbb rutinná válik és nem okoz jelentős kellemetlenséget. Lehetőség szerint kövessük ezeket , vagy az ehhez hasonló megoldásokat, vagy aki ötletesebb, az tegyen rá még egy lapáttal, annál hamarabb takarodik el ez a kurva vírus hazánkból!

 

Hajrá! Munkára fel!

 

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg másokkal is!

Milyen érdekes!!! Otthagyja Bill Gates a Microsoftot és az egészségüggyel fog foglalkozni! Nahát, micsoda véletlen!

Meghalt az első magyar beteg