in ,

Ez szégyen! A tömegközlekedési térképről is eltávolították a fogaskerekűt

A jövő szerdai ülésen tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés Pokorni Zoltán azon előterjesztését, amelyben azt kéri a fideszes polgármester, hogy a vágány korszerűsítési munkálatainak befejezését követően indítsák újra a fogaskerekűt

A jövő szerdai ülésen tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés Pokorni Zoltán azon előterjesztését, amelyben azt kéri a fideszes polgármester, hogy a vágány korszerűsítési munkálatainak befejezését követően indítsák újra a fogaskerekűt. Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes úgy reagált az előterjesztésre, hogy sosem állt szándékukban a fogaskerekű leállítása – tájékoztatott az InfoRádió.

A HBweb Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint a Budapest GO alkalmazás november 22-e óta meg sem található a fogaskerekű elérhetősége, újraindítási céldátum pedig nincs. Emellett arról is írnak, hogy „az őszi karbantartást félbehagyták, az üzem dolgozóit a BKV-n belül határozatlan időre más munkahelyeken helyezték el”.

 

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, november 11-én az energia- és gazdasági válságra hivatkozva ideiglenesen leállította a fogaskerekűt a fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. Ezt a fenntartó a kötelező rekonstrukció mellett azzal indokolta, hogy rendkívül alacsony a jármű kihasználtsága, ideiglenes leállításával pedig több mint 120 millió forintot spórolhat Budapest.

 

 

Ezzel szemben az InfoRádió felidézte, hogy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület bejegyzését, amely szerint „a fővárosi politikusok, mindegyik oldalról, cinkosan hallgatnak” és Karácsony Gergelyék meg akarják szüntetni a fogaskerekűt, mert nem is kért forrást a fogaskerekű fejlesztéséhez.

Felidézték az Index cikkét is, amelyben arról írt, hogy Kiss Ambrus megígérte: lobbizni fognak annak érdekében, hogy erre legyen uniós (IKOP és RRF) forrás. A főpolgármester-helyettes szerint nem a kormánynál kell ezt megtenniük, habár épp a kormány nyújtja be az RRF-források elnyeréséhez a projektlistát az Európai Bizottsághoz – tették hozzá.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

 

További híreink:
Aki akkumulátorgyárral rendelkezik, az tud nagy mennyiségben gyártani, így azé lesz a jövő – VideóKöhög a bolha – A románul beszélő román Fegyőr nekiment SzijjártónakMegszólalt a DK ifjúsági mozgalma – A Momentum vezére ledobta az ékszíjat: azonnal szüntessék meg az árstopokat!Guruló dollárok: Varga Judit tájékoztatást kért az EB-től arról, együttműködött-e a testület az Action for DemocracyvalSzijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – VideóEz a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy CsabátA kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – VideóFelszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnal minden hídról tiltson ki minden autót Budapestről! Legyen bátorEz egy hülye: Kamu Genya: gyorsabb és kiszámíthatóbb a közlekedés, mióta nem enged autósokat a LánchídraBaloldal: ne legyen semmi! Ne épüljön semmi, sehol, soha!Megadja eléggé nekiment Puzsérnak – Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmustGuruló dollárok – Münchenben találkozhatott Maki Zaj és Korányi közvetlenül az első amerikai utalás előttNem kell hisztizni, nem kell pattogni, minden rendben van! Tűzifaprogram: kár volt a hisztériáért, a hatalmas igény sem veszélyezteti az erdőketPintért, Káslert a tanárokat és mindenkit gyalázott egy hajléktalankinézetű akárki a 168 órában – Ezért kár volt interjút adniHoppá! Csányi Sándor: próbáljuk elfogadtatni a Nagy-Magyarország jelképet az UEFA-val

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Novák Katalin Kárpátalján: 150 ezer okunk van, hogy megállítsuk a háborút

Minősített hazaárulás – Ukrán lapnak adott interjúban uszított a magyarok ellen a főpolgármester