in ,

Ez sokáig tartott – Az MSZP beismerte, hogy Lackner beszél korrupcióról a kiszivárgott hangfelvételen – Videó

Hirtelen felismerték, ki is van a felvételeken…

Csaknem egy hónapnyi tagadás után az MSZP elismerte, hogy Lackner Csaba szerepel azon a felvételen, amelyen Kispest baloldali önkormányzati képviselője korrupcióról és közpénzek visszaosztásáról beszél.
Mutatjuk a fotókat: az elsőn Lackner Csaba a Hír Tv birtokába került felvételen látható egy fehér porral teli zacskót tartva. A második fotó az egyik testületi ülésen készült róla, a harmadik kép pedig Lackner közösségi oldalán található.

Burány Sándor, a Párbeszéd frakciójában ülő MSZP-s országgyűlési képviselő most már azt mondta, kétségtelen, hogy a videóban szereplő személy Lackner Csaba. Az ellenzéki összefogás politikusai a választási kampányban még tagadták, hogy ő látható a felvételen. Sem az MSZP, sem az összefogásban részt vevő többi párt egyetlen képviselője sem ismerte fel Lacknert a kiszivárgott videóban.

A felvételeken és válasszuk ketté a kép és hangfelvételeket. A képfelvételeken vagy Lackner Csaba van, vagy valaki, aki megszólalásig hasonlít rá, ez kétségtelen. A hangfelvételek egy részén is kétségtelenül olyasvalaki beszél, akinek a hangja megszólalásig hasonlít Lackner Csabához

– nyilatkozta a Hír TV-nek Burány Sándor.

A botrány ellenére újraválasztott Lackner Csaba nem mond le mandátumáról. Ezt ő maga közölte a kerületi önkormányzat alakulóülésén.

Kifütyülték Lacknert

„Szégyellem magam, hogy kispesti vagyok” – fogalmazott az egyik kerületi lakos, miután tegnap a kispesti korrupciógyanús ügy főszereplői, köztük az MSZP-ből már kizárt Lackner Csaba letették az esküt az alakuló képviselő-testületi ülésen – számolt be a Magyar Hírlap. A kispestiek az önkormányzat épülete előtt transzparensekkel fogadták a baloldali kerületi vezetőket. A táblákon azok az idézetek szerepeltek, amelyek a választásokat megelőzően kiszivárgott felvételeken hangzottak el Lackner szájából, például:

„Aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye”.

Az új polgármester nem mondott beszédet, de a helyi választási bizottság vezetője az ünnepről, az erkölcsösségről, a bizalomról és a hitelességről szólt, továbbá arról, hogy az esküt tett képviselők ne feladatként, hanem hivatásként tekintsenek munkájukra.

Amikor a polgármester, Gajda Péter vette át megbízólevelét, csak egy-két füttyszó hallatszott az ülésteremben, Lackner Csabát viszont nem csupán kifügyülték, hanem „tolvaj”, „kokaincsászár” jelzőkkel illették, de volt olyan is, aki bekiabálta: „add vissza Csabi a mandátumodat”.

Gajdáék egyébként az előterjesztések elfogadásával maguk között osztották fel az önkormányzati pozíciókat.

Hír TV – Magyar Hírlap

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ébresztő, magyarok! 2 évünk van

Tisztelt jobboldal! Irány az összes ellenzéki városháza! Most mi mondjuk el a véleményünket!