in

EZ SEM STADION! – Teljesen megújult Székesfehérvár zöld óvodája

A tető hő- és vízszigetelése, a rossz állapotú nyílászárók cseréje mellett az épület homlokzata is megújult, egy kalandvárat és napelemeket is telepítettek

Közel 400 millió forintból kívül és belül is megújult a Rákóczi Utcai Óvoda épülete: az intézmény 210 férőhellyel és 7 csoporttal kezdi meg az új nevelési évet. A Rákóczi Utcai Óvoda kivitelezését PRETZ-MOZAIK Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. végezte.

Mi minden történt a projektben?

Sor került a tető hő- és vízszigetelésére, a régi rossz állapotú nyílászárók cseréjére, az épület homlokzatának hőszigetelésére, valamint napelemek felszerelésére is. A felújítás során a villanyvezetékek és szerelvények cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése és a radiátorok cseréje is megtörtént. A belső terekben a padlóburkolat cseréjére és festésére került sor, teljesen felújították az elektromos és fűtésrendszert is. A játszóudvar területe is megújult, miután új játszóeszközöket telepítettek.

szekesfehervar.hu – Fotó: Simon Erika

 

A sajátos nevelési igényű gyerekeket is befogadja

A teljes akadálymentesítés érdekében új liftet építettek be, akadálymentesítették a bejáratokat és a vizesblokkokat is. Az épületen bejáratánál külső rámpa készült, és a járda felújítására is megtörtént. A játszóudvar területe megújult, új háromtornyos kalandvárat is telepítettek.

A Rákóczi utcai Óvoda felújítása mintegy 391 millió forint vissza nem térítendő TOP támogatásban részesült. Az óvodások szeptember 3-án birtokba vehetik a megújult épületet.

Az óvoda átadóján Horváth Miklósné, Viziváros önkormányzati képviselője elmondta, a gyerekek minőségi nevelést kapnak a Rákóczi utcai Óvodában. „Ez az intézmény nem csak arról volt híres, hogy zöld óvoda, hanem arról is, hogy befogadja a sajátos nevelési igényű gyerekeket” – tette hozzá.

(magyarepitok.hu)

NEM STADION! – Romos laktanyából születik családsegítő központ Kecskeméten

MÉG MINDIG NEM STADION! – Újjászületett Székesfehérvár legnagyobb zöldfelülete