in , ,

Ez sem stadion – 2024-ig meghosszabbítják a babaváró támogatást

Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett a családtámogatások terén.

A kormány döntése alapján 2024-ig meghosszabbodik a babaváró támogatás igénybevételének lehetősége. Az erről szóló rendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. A támogatást érintő szabályok a közlöny szerint változatlanok, csupán az igénybevétel lehetőségének végső határideje módosult 2024-re.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a kormány mindenképp folytatni szeretné eddigi a családtámogatási politikáját.

A babaváró támogatás olyan 10 millió forintos, kamatmentes kölcsön, amely akár teljes egészében támogatássá válhat: az első gyermeknél a várandósság 3. hónapja után három évig nem kell törlesztőrészletet fizetni, a második gyermeknél a törlesztőrészlet felfüggesztése mellett elengedik a fennmaradó hitel 30 százalékát (tízmillió forint esetén például hétmillió forintot), a harmadik gyermeknél pedig a fennmaradó hitel teljes összegét.

Orbán Viktor már a múlt hét folyamán is nyilatkozott a témában. A miniszterelnök év végi nemzetközi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre jelezte, többféle otthonteremtési támogatás van jelenleg, egy kifut, a többi megmarad. Szavai szerint a babaváró hitelről viták szoktak lenni, de

„mi vagyunk többen, akik meg akarjuk tartani”.

Varga Mihály pénzügyminiszter korábban kijelentette: maradéktalanul rendelkezésre állnak az ország biztonságos működtetéséhez, az energiaellátásához és a magyar családok védelmét szolgáló intézkedések fenntartásához szükséges források.

Hornung Ágnes családügyi államtitkár szerdán kiemelte közösségi oldalán: „Célunk, hogy minden házaspár részére megkönnyítsük a gyermekvállalást. Ennek érdekében az elérhető több mint 30 családtámogatási forma mellett a jövőben is biztosítjuk a Babaváró támogatást! A támogatás révén – amely már eddig is csaknem mintegy százezer vágyott gyermek megszületését segítette – tovább javítjuk a magyar családok anyagi helyzetét.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Pilhál a Magyar Nemzetben kapja szét 2 ezer karakterben Ferge Zsuzsa elvtársnőt – Íme a részletek

Hargitai Miklós szabadon hazudozhat a Népszavában – Nem szakadt még rá a plafon???