in ,

Ez oszt igen! – Karácsony: “A f*szért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre” (hangfelvétellel!) – A polgármester elismerte, ő beszél trágárul a felvételen

Még csak egy napja a baloldal lehetséges közös miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely, de máris megbánta a vállalását. Legalább is erre utal a hirado.hu birtokába került hangfelvétel, melyen a Párbeszéd politikusa elég kendőzetlenül fogalmaz.

Még csak egy napja a baloldal lehetséges közös miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely, de máris megbánta a vállalását. Legalább is erre utal a hirado.hu birtokába került hangfelvétel, melyen a Párbeszéd politikusa elég kendőzetlenül fogalmaz. „Alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem” – fogalmaz Karácsony a zárt ülésen. A felvétel megjelenése után Karácsony a Facebook profilján elismerte, ő beszélt a felvételen és tudja is, ki készítette, de nem árulja el.  

A párbeszéd elnöke szombat óta az MSZP miniszterelnök-jelöltje is. A szocialisták programbemutató nagy gyűlésén jelentette be Molnár Gyula pártelnök, hogy elfogadják közös miniszterelnök-jelöltnek Karácsony Gergelyt és a választmány figyelmébe ajánlják.

Később egy zárt ülésen készült az a hangfelvétel, amelyet nyilvánosságra hozott a hirado.hu. A felvételen karácsony azt mondja:

Alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kib.szott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.

A portálnak egy névtelenséget kérő pszichológus azt mondta, az önző politikai egoizmust Karácsony Gergely testesíti meg Magyarországon, akinek csak saját személye és karrierje fontos ebben a történetben.

A baloldali vezetők a saját személyes céljaikat összekeverik a közösségeik hosszútávú céljaival. Önmagukon kívül senkit nem képviselnek. Az egoizmus a politikai dezertálás egyik formája, mert a politika ugye a közösségért való szolgálatot jelentené. Amikor Karácsony elárul egy LMP-t, majd egy Bajnait, egy Együttet, akkor tulajdonképpen dezertál, és a politika ősfunkcióját, a politika éthoszát, értelmét árulja el – fogalmazott a pszichológus-szakértő.

A felvétel megjelenése után Karácsony Gergely Facebook profilján reagált a megjelentekre:

Köszönöm az ingyenreklámot! Ez a titkos hangfelvétel is csak azt bizonyítja, hogy én nem egóból vagy hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálom, amit csinálok, és nem áltatom magam azzal, hogy Zugló polgármestereként is teszek eleget a változásért. A stílusért persze elnézést kérek, de úgy tudtam, hogy a barátaimmal beszélgetek, őszintén. Sajnálom, hogy valaki visszaélt a bizalmammal. Pontosan tudom, hogy ki készítette a hangfelvételt, de nem fogom elmondani. Egyrészt mindegy is, másrészt meg úgysem tudom bizonyítani. De a véleményem megvan.

hirado.hu, Vezető kép: MTI

(pestisracok.hu)

A Soros hálózat januárban kemény támadásba lendülhet – Bencsik András: A bomba januárban robban

Bréking! – A Nemzeti Konzultációban résztvevők nagy többsége nemet mondott a Soros-tervre